saloni

Όποιος υποστηρίζει πως οι μικροί χώροι έχουν περιορισμούς στη διακόσμηση, δεν έχει διαβάσει τις συμβουλές στοGoddess.gr. Με φαντασία και δημιουργικότητα μπορείς να μετατρέψεις κάθε χώρο κάνοντάς τον ακόμη και να δείχνει μεγαλύτερος! Έχουμε ήδη δώσει ιδέες για το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο οπότε σειρά έχει το σαλόνι. Μάθε τα τρικ που θα κάνουν το σαλόνι σου, όσο μικρό κι αν είναι, να μοιάζει σωστό παλατάκι! Μερικά κόλπα μόνο χρειάζονται για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του βάθους και του μεγαλύτερου χώρου. Ιδού κάποια από αυτά…

Μικρά τρικ για να δείχνει το σαλόνι μεγαλύτερο

1. Πες ναι σε ανοιχτές ή παστέλ αποχρώσεις

Το χρώμα των τοίχων είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας. Αν το σαλόνι σου είναι σχετικά μικρό καλό είναι να επιλέξεις ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Το κρεμ, τα παστέλ όπως για παράδειγμα το λιλά ή το ανοιχτό ροζ ή το λευκό φωτίζουν το χώρο και τον κάνουν να δείχνει μεγαλύτερος. Αντίθετα, σκούρα χρώματα και μουντά τον… συρρικνώνουν.

2. Μην παραγεμίζεις το χώρο

Ένα άλλο πετυχημένο τέχνασμα είναι ο κενός χώρος, ειδικά μπροστά από τα παράθυρα. Αυτό θα επιτρέψει την είσοδο του φωτός και θα δώσει στο δωμάτιο μεγαλύτερο βάθος χωρίς να απαιτούνται μεγάλες αλλαγές. Και φυσικά μη ξεχνάς, τα μικρά σαλόνια θέλουν λεπτές κουρτίνες.

 

 

3. Οι καθρέπτες δίνουν βάθος

Πρόκειται ίσως για το πιο τυπικό τέχνασμα των διακοσμητών. Ένας μεγάλος καθρέπτης στον τοίχο, απλός και λιτός, χωρίς πολλά διακοσμητικά στοιχεία, δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου χώρου. Προσοχή βέβαια στις υπερβολές. Ένας καθρέπτης είναι αρκετός. Δε χρειάζεται να υπερφορτώσεις το χώρο. Μια καλή θέση είναι δίπλα σε πόρτα ή παράθυρο ώστε να βοηθά το φως να διαχέεται.

 

4. Προσοχή στην επίπλωση

Όπως και στην περίπτωση του χρώματος, έτσι και όταν αναφερόμαστε στην επίπλωση ενός μικρού σαλονιού η σωστή επιλογή είναι μίνιμαλ! Έπιπλα με λιτές γραμμές, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αξεσουάρ σε ζεστά ή ουδέτερα χρώματα και λίγα διακοσμητικά στοιχεία είναι αυτό που χρειάζεσαι για να κάνεις το σαλόνι να δείχνει άνετο κι ευρύχωρο.

 

5. Μικρά έπιπλα

Χρησιμοποιώντας μικρά σε μέγεθος έπιπλα κερδίζεις σε βάθος καθώς υπάρχει οπτική από κάθε σημείο του δωματίου χωρίς εμπόδια. Τα σκαμπό και τα πουφ για παράδειγμα είναι μια πολύ καλή επιλογή όπως και τα έπιπλα με διπλή λειτουργία, όπως για παράδειγμα ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο ή ένα τραπεζάκι σαλονιού με επεκτάσεις που “κρύβονται” έξυπνα.

goddess.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

«Πορεία νίκης», έδειξε και η περιοδεία της Τρίτης, για τον Κώστα Μαράβα 

Συνέχεια στην πορεία της νίκης για τον Κώστα  Μαράβα και την Τρίτη από τα χωριά Πηγή, Λυγα…