anxious-woman

Το άγχος είναι μια κατάσταση που ελέγχει τα συναισθήματα σας και προκαλεί ανισορροπία. Τα αποτελέσματα μπορούν να αντιστραφούν. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες συστάσεις για τον έλεγχο του άγχους.

5 συμβουλές για τον έλεγχο του άγχους. Πρώτον, το άγχος είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους. Θεωρείται μηχανισμός ελέγχου όταν αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις, ιδίως όταν υπάρχει απειλή.

Είναι φυσικό το σώμα να αντιδρά με το άγχος όταν προλαμβάνει ή αντιδρά σε γεγονότα, κρατώντας σας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Ωστόσο, το άγχος τείνει να είναι συντριπτικό και ο σκοπός του χάνει τη σημασία του.

Στο τέλος μετατρέπεται από έναν μηχανισμό χρήσιμο για σας σε μια συναισθηματική κατάσταση του νου. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που χωρίζονται σε τρεις κύριες ομάδες.

Παράγοντες προδιάθεσης

  • Βιολογικοί και γενετικοί.
  • Κοινωνικό πλαίσιο και μάθηση.
  • Προσωπικότητα και τρόπος ζωής.

Παράγοντες ενεργοποίησης τον έλεγχο του άγχους

γυναίκα, άγχος- τον έλεγχο του άγχους
  • Η λήψη φαρμάκων ή διεγερτικών
  • Η εμφάνιση προβλημάτων σχετικά με την επίτευξη κάποιου στόχου
  • Η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να κάνετε μια μεγάλη προσπάθεια ή αλλαγή.

Συντελεστές συντήρησης

  • Απώλεια ικανοτήτων ή ικανότητες συλλογιστικής.
  • Αντιπαραγωγικές λύσεις.
  • Η αρνητική αντιμετώπιση των προβλημάτων

Περισσότερα για το άγχος

Η κατάσταση αυτή συνδέεται συχνά με την κατάθλιψη, καθώς μοιράζονται πολλά παρόμοια συμπτώματα και αντιδράσεις.

Ανεξήγητη κόπωση, εφίδρωση, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και ζάλη είναι οι κύριοι δείκτες ενός επεισοδίου άγχους. Αυτά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής σας και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Συστάσεις για τον έλεγχο του άγχους

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα περίπλοκο πρόβλημα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να βασιστείτε σε μερικές συνιστώμενες μεθόδους που λειτουργούν καλά. Εδώ, θα αποκαλύψουμε μερικές από τις πιο χρήσιμες για τους ανθρώπους με άγχος. Μην τις χάσετε.


Εκφράστε τα συναισθήματά σας για τον έλεγχο του άγχους

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα για τους ανθρώπους με άγχος είναι η δυσκολία να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα. Με αυτή τη δυσκολία, έρχεται μια στάση καταστολής.

γυναίκα, άγχος- τον έλεγχο του άγχους

Για το λόγο αυτό, συνιστάται να προσπαθήσετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας όποτε είναι δυνατόνΟ καλύτερος τρόπος εξάσκησης είναι να ξεκινήσετε με τον πλησιέστερο κοινωνικό σας κύκλο, συχνά αυτός είναι η οικογένειά σας.

Καθώς προχωράτε, προχωρήστε σε ένα ελαφρώς πιο δύσκολο στόχο: να εκφράζετε τον εαυτό σας συναισθηματικά στους φίλους και τους γνωστούς σας. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ.

Γράψτε

Κάνοντας τα συναισθήματά σας κατανοητά σε φίλους σας με έναν συμβατικό τρόπο δεν είναι η μόνη επιλογή για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι να το κάνετε μέσω της γραφής.

Αυτή η άσκηση είναι σπουδαία για τους ανθρώπους με άγχος, ειδικά εάν πρέπει να μιλήσουν δημόσια. Απλά πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι και δοκιμάστε το. Με μόνο αυτά τα δύο αντικείμενα μπορείτε να εκφράσετε κάθε σκέψη, είτε για τον εαυτό σας είτε για τους ανθρώπους γύρω σας.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω, θα μπορούσατε ακόμη και να προσπαθήσετε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας μέρα με τη μέρα.


Πάρτε χρόνο για να γνωρίσετε τον εαυτό σας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να μετριάσετε τα συμπτώματα του άγχους. Ωστόσο, η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Αυτές οι επιλογές μπορεί μερικές φορές να μην είναι αρκετές αν το άτομο δεν αισθάνεται άνετα να τις κάνει, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να γνωρίσετε τον εαυτό σας.

Δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο όταν αναλαμβάνει το άγχος σας, αλλά ανά πάσα στιγμή, παίρνοντας χρόνο για να καταλάβετε τι το προκαλεί αυτό.

Η ανάγνωση ή η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε τον εαυτό σας για να λαμβάνετε αποφάσεις και να διατηρείτε τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο.


Γελάστε

Η αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά πράγματα βοηθά στη μείωση του στρες και μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος.

γυναίκα, γέλιο- τον έλεγχο του άγχους

Το χιούμορ, ωστόσο, είναι ένα βήμα παραπάνω από την ευτυχία. Ένα χαμόγελο είναι πολύ καλό για εσάς, ειδικά όταν είναι αυθόρμητο και ειλικρινές.

Το γέλιο και η διάδοση του καλού χιούμορ βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους, ενώ επίσης κάνει τη ζωή σας πολύ πιο απλή σε κοινωνικό και φυσιολογικό επίπεδο.


Κάνετε σωματική άσκηση για τον έλεγχο του άγχους

Η ποσότητα των ορμονών που εκκρίνονται κατά τη σωματική άσκηση είναι πολύ υψηλή και μεταξύ αυτών των ορμονών είναι οι ενδορφίνες, υπεύθυνες για την ευεξία και τη χαρά.

Λόγω αυτού, η άσκηση είναι μια σπουδαία επιλογή για την εξουδετέρωση των συμπτωμάτων του άγχους.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…