thehomeissue_marble0-620x354

Σε μια περίοδο που το μάρμαρο βρίσκεται παντού – κυριολεκτικά – είναι φυσικό να θέλετε να το αποκτήσετε κι εσείς και να πορευτείτε μαζί του. Ειδικά, όμως, αν σκέφτεστε να το ενσωματώσετε στην κουζίνα σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κρύβει μερικά… μυστικά.

#1 Το μάρμαρο είναι πορώδες υλικό Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την γεωλογία του – αυτό που πρέπει να κρατήσετε εσείς είναι πως το μάρμαρο είναι ευάλωτο σε ουσίες που μπορούν να αφήσουν λεκέδες, όπως κρασί, χυμό και λάδι. Για την ακρίβεια, ό,τι πέσει πάνω του το ρουφάει στην κυριολεξία. Αν αυτό συμβεί, είναι δύσκολο να το διορθώσετε, γι αυτό και η στεγανοποίησή του είναι σημαντική κατά την εγκατάσταση. Αν μαγειρεύετε συχνά, η στεγανοποίηση αυτή θα χρειάζεται επανάληψη κάθε 6 μήνες.

μάρμαρο

Ό,τι πέσει πάνω του το ρουφάει στην κυριολεξία.

#2 Να είστε προετοιμασμένοι πως θα δείτε μερικές γρατσουνιέςΚαταρχήν, χρησιμοποιείτε πάντα  ξύλο κοπής για να κόβετε τα λεμόνια σας. Η παρατεταμένη έκθεση στα οξέα φθείρει το λουστράρισμα του μαρμάρου, το θαμπώνει και το κάνει πιο ευάλωτο στις γρατσουνιές. Το μάρμαρο είναι πιο μαλακό από άλλες πέτρες (τον γρανίτη, για παράδειγμα). Γι αυτό αποφύγετε να στηρίζεστε πάνω στον μαρμάρινο πάγκο σας φορώντας ζώνες ή μακριά μεταλλικά κολιέ.

μάρμαρο

Η παρατεταμένη έκθεση στα οξέα φθείρει το λουστράρισμα του μαρμάρου.

#3 Αν δεν σας ενοχλεί να το φροντίζετε λίγο παραπάνω, είναι μια πολύ όμορφη επιλογή Με μια απλή online αναζήτηση σχετικά με το μάρμαρο στην κουζίνα, το σίγουρο είναι πως θα βρείτε πολλές – μα πολλές – φωτογραφίες, ειδικά στο Pinterest. Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας  φαίνονται γυαλιστεροί  και συνδυάζονται με πολλά στυλ. Αυτά δικαιολογούν το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλές. Ωστόσο, αν ψάχνετε κάτι που «το σκουπίζετε και φεύγετε», το μάρμαρο δεν είναι για εσάς.

μάρμαρο

Οι μαρμάρινοι πάγκοι κουζίνας φαίνονται γυαλιστεροί και συνδυάζονται με πολλά στυλ.

#4 Είναι αποδοτικό προς το κόστος του, αναλόγως, όμως, τον τύπο μαρμάρου Το μάρμαρο Καρράρα (το γνωστό λευκό μάρμαρο με γκρι και μπλε νερά που προέρχεται από την Καρράρα της Ιταλίας)  είναι ένα από τα λιγότερο ακριβά υλικά για πάγκους κουζίνας που υπάρχουν στην αγορά. Αν θέλετε όμως ένα πιο πολυτελές μάρμαρο (όπως πχ το Calacatta), τότε η τιμή εκτοξεύεται. Δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος των μαρμάρων που βλέπετε online, δεν είναι από τα «οικονομικά».

μάρμαρο

Το μάρμαρο Καρράρα είναι ένα από τα λιγότερο ακριβά υλικά.

#5 Το μάρμαρο αντέχει στη ζέστη Αν ψήνετε φαγητό σε μεγάλη θερμοκρασία στη μέση ενός καύσωνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείτε να βασιστείτε στο μάρμαρο για να διατηρηθεί ο πάγκος σας δροσερός. Παρόλη την δυνατότητά του αυτή να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, δεν θέλετε να ακουμπήσετε ένα καυτό ταψί γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το χρώμα και να καεί η επιφάνεια. Γι αυτό και πρέπει πάντα να ακουμπάτε τα καυτά σκεύη σας πάνω σε μια βάση.

μάρμαρο

Πρέπει πάντα να ακουμπάτε τα καυτά σκεύη σας πάνω σε μια βάση.

Αν τα παραπάνω δεν σας πτοούν, τότε ένας μαρμάρινος πάγκος μπορεί να απογειώσει διακοσμητικά την κουζίνα σας και να της χαρίσει την κομψότητα και την πολυτέλεια του πολύ όμορφου αυτού υλικού.

spirossoulis.com

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

ΔΕΥΑ Πύλης: Με ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων ενισχύθηκαν, εκσυγχρονίστηκαν, & συντηρούνται διαρκώς οι υποδομές. Συνεχείς οι έλεγχοι, εγγυούνται την ποιότητα του νερού

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΥΛΗΣ Ένα από τα βασικότερα μελήματα της Δημοτική…