gymnastiki

Οι παρακάτω ασκήσεις όχι μόνο θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας επίδοση αλλά και θα αυξήσουν την ευχαρίστηση που σας προσφέρει, ενώ παράλληλα θα έχουν και άλλες ωφέλειες για το σώμα συνολικά.

Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν προσφέρει μόνο ευχαρίστηση αλλά προκαλεί και μια σειρά αντιδράσεων στο σώμα που οδηγούν σε σωματική και ψυχική ευεξία.

Το σεξ ενισχύει την εμπιστοσύνη στο σύντροφό σας και δημιουργεί ένα δεσμό που δυναμώνει τη συναισθηματική σας αφοσίωση.

Όμως μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε, τελικά κουράζεστε και η επίδοσή σας μειώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο άγχος που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της μέρας, σε σωματική καταπόνηση, στην καθιστική ζωή ή σε βιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα με την ηλικία.

Όμως αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει μια ευρεία ποικιλία ασκήσεων οι οποίες δυναμώνουν τους μυς που εμπλέκονται στη σεξουαλική πράξη, κάτι που μπορεί πραγματικά να αυξήσει την επίδοση.

Οι περισσότερες από αυτές τις ασκήσεις διεγείρουν επίσης την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της λίμπιντο και της σεξουαλικής διέγερσης.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πέντε από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να έχετε καλύτερη σεξουαλική επίδοση.

1. Βαθιά καθίσματα για καλύτερη σεξουαλική επίδοση

vathia-kathismata

Τα βαθιά καθίσματα είναι γνωστά ως μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την ενδυνάμωση των μυών των ποδιών και των γλουτών.

Πέρα όμως από την αποτελεσματικότητά τους στη βελτίωση της φυσικής ελκυστικότητας των ποδιών σας, η τακτική εκτέλεση βαθιών καθισμάτων βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη διέγερση κατά τη σεξουαλική πράξη.

Τα βαθιά καθίσματα τονώνουν το σώμα και του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας στάσης κατά τη σεξουαλική πράξη.

Πώς εκτελούνται

  • Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά στην απόσταση των ώμων και με τις φτέρνες σας επίπεδες στο έδαφος. Λυγίστε αργά τα γόνατά σας.
  • Έπειτα κινηθείτε αργά πάνω-κάτω σαν να καθόσασταν σε μια καρέκλα, προσέχοντας ώστε τα γόνατά σας να μη βγουν πιο μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σας.
  • Αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση της άσκησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια ή μια μπάρα.
  • Κάντε τουλάχιστον 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

2. Γέφυρα

Η ανύψωση της λεκάνης σε αυτή την άσκηση δυναμώνει τους γλουτούς, το εσωτερικό των μηρών και τους οπίσθιους μηριαίους μυς σας.

Επειδή η συγκεκριμένη άσκηση εστιάζει στο πυελικό έδαφος, η εκτέλεσή της συμβάλλει στην εκγύμναση των γυναικείων σεξουαλικών οργάνων, κάτι που οδηγεί σε πιο έντονους, ελεγχόμενους οργασμούς.

Όταν γίνεται σωστά, η στάση της γέφυρας σάς προετοιμάζει να έχετε τον έλεγχο του σώματός σας σε διάφορες παραλλαγές των σεξουαλικών στάσεων.

Πως εκτελείται

  • Ξαπλώστε σε ένα στρώμα για γιόγκα τοποθετώντας τους βραχίονές σας στο πλάι, λυγίζοντας τα γόνατά σας.
  • Σηκώστε τους γλουτούς σας από το πάτωμα υψώνοντας τη λεκάνη σας προς το ταβάνι.
  • Μείνετε σε αυτή τη θέση για τριάντα δευτερόλεπτα αυξάνοντας σταδιακά αυτό το διάστημα στο ένα λεπτό.
  • Κατεβείτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε 3 φορές.

3. Κοιλιακοί

koiliakoi

Τόσο οι γυμναστές όσο και οι ειδικοί της σεξουαλικής υγείας αναγνωρίζουν ότι οι κοιλιακοί μυς χρησιμοποιούνται πολύ κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Γι’αυτό η ενδυνάμωσή τους συνεισφέρει στην καλύτερη σταθερότητα σε διάφορες σεξουαλικές στάσεις.

4. Σανίδα

Η σανίδα θεωρείται μία από τις καλύτερες δραστηριότητες για την ενδυνάμωση όλων των μυών του σώματος και την αύξηση της αντοχής.

Γυμνάζει το πάνω μέρος του σώματος, δυναμώνει την πλάτη και βελτιώνει την ευλυγισία.

Πώς εκτελείται

  • Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας και τα γόνατά σας στο πάτωμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Τεντώστε πίσω τα πόδια σας.
  • Στηριχτείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας κρατώντας ίσια την πλάτη σας.
  • Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και μην υψώνετε πολύ τους γλουτούς σας. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 20 με 30 δευτερόλεπτα.
  • Κάντε 3 με 5 επαναλήψεις.

5. Κάμψεις τρικέφαλων

kampseis-trikefalon

Οι δυνατοί, τονωμένοι βραχίονες παίζουν κρίσιμο ρόλο για κάθε είδους σωματική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένου του σεξ.

Η εκγύμναση των βραχιόνων σας είναι θεμελιώδους σημασίας για να μην κουράζεστε σε σεξουαλικές στάσεις στις οποίες οι βραχίονες παίζουν σημαντικό ρόλο.

Πώς εκτελούνται

  • Τοποθετήστε τα χέρια σας σε μια καρέκλα, τραπέζι ή σκαλί.
  • Ανοίξτε τα πόδια σας στην απόσταση των ώμων και λυγίστε τα γόνατά σας σε γωνία 90 μοιρών.
  • Έπειτα κατεβάστε τους γλουτούς σας προς το πάτωμα κρατώντας ίσια την πλάτη σας.
  • Μείνετε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Χαλαρώστε τους τρικέφαλους μυς σας χωρίς να αφήσετε την καρέκλα.
  • Κάντε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

Εμπρός λοιπόν, κάντε αυτές τις ασκήσεις κάθε μέρα και ανακαλύψτε τη θετική επίδραση που θα έχουν στη σεξουαλική σας ζωή.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως, πανηγυρίζει τον Άγ. Αρσένιο

Η Ενορία Παναγίας Επισκέψεως και η των Τρικκαίων πόλις Πανηγυρίζουν τον Άγιο Αρσένιο, Επίσ…