kentro-ygeias-astikou-tupou-euosmos

Ένα δωδεκάμηνο πρόγραμμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο του Φόρουμ της Helexpo που φέτος υποκαθιστά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που αναβλήθηκε υπό το φόβο εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης:

Εκσυγχρονίζεται η αγορά εργασίας με βάση εισηγήσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα και καθιερώνονται νέα δικαιώματα που διασφαλίζουν το μέλλον της εργασίας.

Αναμορφώνεται η επικουρική ασφάλιση με την εισαγωγή του κεφαλοποιητικού συστήματος, ενός ατομικού κουμπαρά για κάθε νέο εργαζόμενο που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη, κυρίως των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Καθιερώνονται νέοι κανόνες στην διευθέτηση χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Επιχειρηματίες επαγγελματίες κάτοχοι στεγαστικών δανείων, αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία.

Επιταχύνεται η απονομή της Δικαιοσύνης καθώς ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες και έρχεται ο θεσμός της πιλοτικής δίκης.

Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του έργου τους από το 2021, ενώ ένας νέος νόμος πλαίσιο θα ενδυναμώσει κι άλλο το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.

Νέο χωροταξικό νομοσχέδιο που θα οργανώνει τον δημόσιο χώρο με σεβασμό στο περιβάλλον. Προσδιορίζονται χρήσεις γης, περιορίζεται η εκτός σχεδίου και άναρχη δόμηση, απλοποιείται η αδειοδότηση επενδύσεων, ιδίως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που αλλάζει τον νόμο 4412 και θα αφαιρεί γραφειοκρατία, ενώ παράλληλα θα προσθέτει διαφάνεια.

Ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μονάδες χρόνιων παθήσεων και ημερήσιας νοσηλείας, ενώ προσλαμβάνονται μόνιμα 4.000 άτομα, κυρίως νοσηλευτών.

Αλλάζει δραματικά το Δημόσιο. To ΑΣΕΠ αναδιαρθρώνεται και επιταχύνονται οι νέοι διορισμοί. Στην πύλη gov.gr θα προστεθούν άμεσα 400 ψηφιακές υπηρεσίες, ώστε να φτάσουν τις 1.000 που θα είναι όλες προσβάσιμες σε λίγο και από το κινητό μας τηλέφωνο.

Τέλος στην Αυτοδιοίκηση θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που διακρίνει οριστικά τις αρμοδιότητές της από το κεντρικό κράτος.

Πηγή: e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο μήνυμα της νεοκλεγείσας προέδρου της ΤΚ Στουρναραίικων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έλαβαν τέλος την προηγούμενη Κυριακή. Τα συναισθή…