plasthrios-555x350

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 10.000μ, 5.000μ, 3.000μ. για ΑμεΑ ( με καρότσι) και 1.000μ. για παιδιά, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) και τη συνεργασία των Αθλητικών Συλλόγων Καρδίτσας, «Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας», «Φωκιανός», «Περσέας» και «Ωρίων».

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

Τόπος διεξαγωγής:

•10.000μ.: Αφετηρία πριν την αναρρυθμιστική λίμνη και τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική πλατεία).
• 5.000μ.: Αφετηρία από “Χίλια Δένδρα” και τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας.
• 3.000μ.: για ΑμεΑ (με καρότσι): Αφετηρία από το ύψος του Νοσοκομείου περίπου και μέσω Καραϊσκάκη και Υψηλάντου, τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας.
• 1.000μ.: για παιδιά:Αφετηρία Καραϊσκάκη (ύψος Μασούτη) και μέσω Υψηλάντου, τερματισμός στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η διαδρομή στα 5.000μ και 10.000μ, προσφέρεται για καλές επιδόσεις και νέα ρεκόρ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Οι συµµετέχοντες γνωρίζουν και αντιλαµβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εµπεριέχει η συµµετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζηµιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δροµέας συμμετέχει στη διοργάνωση οικειοθελώς και µε δική του ευθύνη. Έχει την πλήρη ευθύνη της συµµετοχής του όσον αφορά σε θέµατα υγείας, φυσικής του κατάστασης και της ικανότητάς του να πάρει μέρος στον αγώνα. Η υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συµµετοχής για τους ανήλικους εµπεριέχει και υπεύθυνη δήλωση του γονέα προκειµένου να δοθεί η συναίνεσή του, για τη συµµετοχή στον αγώνα και η ακριβής ηµεροµηνία γέννησης του δρομέα. Ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυµατισµού, ζηµιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που µπορεί να υποστεί συµµετέχοντας στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών. Επίσης, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ό,τι τυχόν παρουσιαστεί. Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΕΠΑΘΛΑ – ΔΩΡΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν στην αρχή του αγώνα μπλουζάκια και στον τερματισμό, μετάλλια, και δίπλωμα. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες θα σχηματιστούν ανά δεκαετία. Στον αγώνα των 1.000μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 1.000μ θα είναι για παιδιά ως 12 χρονών. Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, στους άλλους δύο μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFcXdMSAAePG_HDnWWcWaKFrdkbI433KnzaOQOR06QraUrnw/viewform

Ατομικές δηλώσεις συμμετοχής ( για παιδιά και ΑμεΑ ) δύο (2) ώρες πριν την έναρξη των αγώνων στη Γραμματεία που θα βρίσκεται στον τερματισμό, στην πλατεία Ελευθερίας. Για τους αγώνες 10.000μ και 5.000 δεν θα γίνουν εγγραφές πριν την έναρξή τους, λόγω ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία στην εντεταλμένη σύμβουλο υπεύθυνη διοργάνωσης Άλκηστη Κολοκύθα 6978337428 και στον πρόεδρο του συλλόγου δρομέων Καρδίτσας Βησσαρίων Ζησόπουλο 6984993437.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα βρίσκονται 2 ώρες πριν την εκκίνηση στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου θα γίνει η μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης με λεωφορείο και με ευθύνη του Δήμου Καρδίτσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

• Ώρα 09:00π.μ. Ο αγώνας 1.000μ για παιδιά
• Ώρα 09:10π.μ Ο αγώνας 3000μ για ΑμεΑ (με καρότσι)
• Ώρα 10.00π.μ Ο αγώνας 5χλμ
• Ώρα 10.30π.μ. Ο αγώνας 10 χλμ
• Ώρα 12:00μ.μ. Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Εθελοντές θα προσέχουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου θα τα παίρνουν οι δρομείς μετά τον τερματισμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ • 1η κατηγορία: έως 19 ετών • 2η κατηγορία: 20 έως 29 • 3η κατηγορία: 30 έως 39 • 4η κατηγορία: 40 έως 49 • 5η κατηγορία: 50 έως 59 • 6η κατηγορία: 60+ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ • 1η κατηγορία: έως 19 ετών • 2η κατηγορία: από 20 έως 39 ετών • 3η κατηγορία: 39+

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους

(ΔΩΡΕΑΝ) ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική. Ο Πλαστήριος Δρόμος θα πραγματοποιηθεί την ηµέρα που έχει οριστεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωµα ο Δήμος Καρδίτσας να αποφασίσει την αναβολή ή την ακύρωση του αγώνα. Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωµα σε ολική ή µερική αποζηµίωση για το λόγο αυτό. Ο γονέας – κηδεµόνας µπορεί να παραλάβει τον αριθµό συµµετοχής του παιδιού του, µε την επίδειξη αστυνοµικής ταυτότητας ή άλλου νόµιµου εγγράφου.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε ΤΚ & περιοχές των Δήμων Πύλης & Τρικκαίων

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…