verikokia

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ενημερώνει τους παραγωγούς του Ν. Τρικάλων ότι:

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων –Γενική Γραμματεία Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων- Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ εξεδόθη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», του μέτρου 10 « Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.»

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το χρονικό διάστημα από 3/7/2017 έως 24/7/2017(ηλεκτρονικά ).

Δικαιούχοι της δράσης μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης με επιλέξιμες για την δράση καλλιέργειες ροδακινιάς – βερυκοκιάς –νεκταρινιάς.

Στόχος της δράσης είναι να υποκατασταθεί σταδιακά η χημική καταπολέμηση των μικρολεπιδοπτέρων (καρπόκαψας-ανάρσιας-φυλλοδέτη), συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας των υδατικών πόρων και στην ανάκαμψη της βιοποικιλότητας στους δενδρώνες στους οποίους θα εφαρμοσθεί η δράση.

Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται για μια πενταετία, η οποία ξεκινά από την 1-2-2017, να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης των άνω μικρολεπιδοπτέρων . Οι δικαιούχοι οφείλουν μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν φυτοπροστατευτικά σκευάσματα τα οποία διαθέτουν άδεια για διάθεση στην αγορά , η οποία αφορά συγκεκριμένο/ους εντομολογικό/κούς εχθρό/ούς (καρπόκαψα, ανάρσια, φυλλοδέτης) και καλλιέργεια/ες (ροδακινιά-νεκταρινιά, βερυκοκιά).

Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται στα 38,7 € το στρέμμα ετησίως για τα δύο (2) πρώτα έτη εφαρμογής και στα 45,4 € το στρέμμα ετησίως για τα τρία (3) τελευταία έτη εφαρμογής στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κόστος συναλλαγής (αμοιβή επιβλέποντα γεωπόνου) που ανέρχεται σε 1,4 € το στρέμμα ετησίως.

Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» www.diavgeia.gov.gr, στους διαδικτυακούς τόπους του Υ.Α.Α.Τ www.minagric.gr του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Η Ολυμπιονίκης Φανή Τζέλη, στο Γυμνάσιο Μουζακίου

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα …