Arxiki copy ok

Η πρώτη κοινή θεσσαλική πορεία για το 2016, θα γίνει στην περιοχή μας(Νεράιδα) με προορισμό την κορυφή «Μπουντούρα» σε υψόμετρο 2074μ.  και συνδιοργανώνεται από τους τέσσερις τρικαλινούς ορειβατικούς Συλλόγους, Σ.Π.Ορ.Τ, Ο.Π.ΟΠ., Ο.Λ.Κ. και Σ.Ο.Χ.Τ.. Η εκκίνηση θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου από το εκκλησάκι που βρίσκεται στην είσοδο του Περτουλίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που οργανώνεται κάθε 4 μήνες περίπου, από τους Συλλόγους κάθε θεσσαλικού Νομού, σε διαδρομές της έδρας τους και λαμβάνουν μέρος όλοι οι θεσσαλικοί ορειβατικοί Σύλλογοι.

Σχετικά με τη διαδρομή της Κυριακής στη «Μπουντούρα», το μέλος του Ο.Π.Ο Πύλης Νίκος Κρούπης, μας μιλάει αναλυτικά παρακάτω…

«Η διαδρομή ξεκινά από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής (1160μ) στα λιβάδια Περτουλίου όπου υπάρχει και βρύση. Αρχικά ακολουθούμε το κεντρικό δρόμο προς Περτούλι για 50 μέτρα μέχρι να συναντήσουμε διασταύρωση με δασικό δρόμο προς τα δεξιά (ο δασικός δρόμος έχει μπάρα). Στο σημείο αυτό δεν ακολουθούμε το δασικό αλλά την ράχη που ξεκινά ακριβώς αριστερά από την μπάρα (ακριβώς στο σημείο της διασταύρωσης στο ασφαλτόδρομου με το χωματόδρομο ξεκινά το μονοπάτι ). Η ράχη αυτή είναι πολύ ομαλή τόσο σε πλάτος όσο και σε κλίση ανάβασης και μας οδηγεί με ευκολία ψηλότερα όπου συναντάμε κάθετα το δασικό δρόμο από Περτούλι προς Χρυσομηλιά στα 1320 μέτρα. Ακολουθούμε αυτό το δασικό δρόμο για 50 μέτρα προς τα δεξιά οπού υπάρχει διασταύρωση με ένα δευτερεύον δρόμο να ανεβαίνει προς τα επάνω. Ακολουθούμε τον δευτερεύον ανηφορικό δρόμο για περίπου 1500 μέτρα. Το δρόμο αυτό τον αφήνουμε στην τρίτη φουρκέτα που συναντάμε (η τρίτη φουρκέτα είναι δεξιά). Λίγα μέτρα μετά την φουρκέτα φεύγουμε αριστερά μέσα από αραιό δάσος και φτερούσια με κατεύθεινση το ρέμα που βρίσεκεται στα αριστερά μας. Το μονοπάτι τραβερσάρει την δεξιά πλαγιά του ρέματος και τελικά καταλήγει μέσα σε αυτό. Σχεδόν μέσα στο ρέμα υπάρχει βρύση με κοπάνα με πόσιμο νερό. Ανεβαίνοντας λίγο πιο ψηλά, σε απόσταση 150 μέτρα επάνω από την βρύση, περνά ο δρόμος που είχαμε ακολουθήσει νωρίτερα. Αφού περπατήσουμε λίγα μέτρα στο δρόμο παίρνουμε τις πλαγιές (αρχικά τρακτερόδρομος) που οδηγεί στις πηγές συλλογή του νερού για τις βρύσες χαμηλότερα. Από εκεί συνεχίζουμε την ανάβαση από το μικρό αλλα εμφανές μονοπάτι, που έχει κατεύθυνση βόρεια και τραβερσάρει την μεγάλη ανατολική πλαγία της «Μπουντούρας». Η κλήση του μονοπατιού είναι μικρή για το μεγαλύτερο τμήμα του αλλά πλησιάζοντας στην κορυφή το μονοπάτι χάνεται και η ανάβαση είναι πιο ανηφορική μέσα από πράσινες πλαγιές (βοσκοτόπια). Κάνοντας ένα μικρό ζήτα βγαίνουμε στην κύρια κορυφογραμμή και ακολουθώντας την κορυφογραμμή φτάνουμε στο κορυφή «Μπουντούρα» 2074 μέτρα.»

Μπουντούρα
Η κορυφή «Μπουντούρα», χιονισμένη
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το πρώτο παραποτάμιο πάρκο, στην Ελλάδα! Ανάδειξη του Πορταϊκού ποταμού με τη δημιουργία παραποτάμιου πάρκου. 

Ανάδειξη του Πορταϊκού ποταμού με τη δημιουργία παραποτάμιου πάρκου.  Στην τελική ευθεία π…