jur01_jurmala_children

Μέσω τεσσάρων πακέτων θα γίνουν 2.662 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις σε δήμους και παιδικούς σταθμούς. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι φορείς θα έχουν προκηρύξει θέσεις για την κάλυψη ειδικοτήτων όπως: νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, οδηγοί, γυμναστές, μάγειρες, καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, Ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, γενικών καθηκόντων κ.α.

757 μόνιμοι διαφόρων ειδικοτήτων στους δήμους

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η επεξεργασία της προκήρυξης για τους 757 μόνιμους στους δήμους. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι ο νέος διαγωνισμός θα είναι έτοιμος τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για συμπληρωματική στο διαγωνισμό 3Κ/2018 προκήρυξη, η οποία μάλιστα προβλέπει αύξηση των θέσεων κατά 50% σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες. Οπως επισημαίνει ο υπουργός, πρόκειται για 757 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της Καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδών απορριμματοφόρων, κ.ά.

118 μόνιμοι σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους

Στο ΑΣΕΠ απεστάλη ο κατάλογος για την προκήρυξη 118 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, μετά από σχετική έγκριση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Οι θέσεις αφορούν τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, καθώς και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. «Οι 118 θέσεις προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των δήμων και αντανακλούν μια πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια από το υπουργείο Εσωτερικών για την υποστήριξη της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, εντός του δεδομένου περιοριστικού περιβάλλοντος που απορρέει από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ.

787 γυμναστές και καλλιτεχνικό προσωπικό

Σε μια σειρά από εγκρίσεις έκδοσης προκηρύξεων από δήμους προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών για προσλήψεις σε δημοτικές επιχειρήσεις και άλλες υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ειδικότερα εγκριθηκαν 787 θέσεις ορισμένου χρόνου καθως και συμβάσεις μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες ή έως εννέα (9) για απασχόληση σε αναγνωρισμένες σχολές ή παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ για τη στελέχωση υπηρεσιών που παρέχουν έργο έναντι αντιτίμου από τις ωφελούμενους. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του άρθρου 9 του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, ή με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 όπως ισχύει, καθώς και αυτές του πδ 524/1980 κατά περίπτωση.

1.000 συμβασιούχοι στους παιδικούς σταθμούς

Σε 1.000 ανέρχονται οι εποχικές θέσεις που θα καλυφθούν από τους παιδικούς σταθμούς των δήμων μέσα στο 2018. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού που προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: Βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κ.ά. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν, όπως και κάθε χρόνο, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών, η προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης, ο χρόνος ανεργίας και η οικογενειακή κατάσταση (δηλαδή αν είναι γονέας, πολύτεκνος, μοναδικός γονέας ανήλικου τέκνου ή μέλος οικογένειας ΑμεΑ).

Ο φάκελος της υποψηφιότητας πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής: Αίτηση (την οποία προμηθεύεται ο ενδιαφερόμενος από τους δήμους, όπου υπάγεται και εδρεύει ο παιδικός σταθμός), φωτοαντίγραφα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις) και τίτλου σπουδών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται ότι στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπάρχει βαθμολόγηση κριτηρίων.

Έτσι, η προϋπηρεσία μοριοδοτείται (έχει βαρύτητα) 60%, οι σπουδές 25%, η ανεργία 10% και η οικογενειακή κατάσταση 5%. Στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέτουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις είναι η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…