dromos dafn (2)

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

dromos dafn (3)

Η  «Cycling Hellas»  και ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος  ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές  την  ΠεριφέρειαΘεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών , το Δήμο Δελφών  και με την υποστήριξη του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος   ¨Δρυάς¨ , της Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Λάρισας, του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Λαρισαίων, του  Δήμου  Φαρσάλων,  του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων  και του  Δήμου Γραβιάς, πραγματοποιούν…

…τo Σάββατο  19  Μαΐου την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία «2nd Tour of Daphne – Cyclosportive-Mythical  Event».

Η ποδηλατική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδέει την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Στόχος είναι η ανάπτυξη  του  αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων  και τοπικών προϊόντων.

Το  Cyclosportive – Μythical  Εvent  των 230 χιλιομέτρων  απευθύνεται στους λάτρεις  μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από την Κοιλάδα των  Τεμπών  και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών κουβαλώντας ένα μύθο και μια ιστορία. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Αύριο το πρωί ξεκινά μια ξεχωριστή ποδηλατική εκδήλωση. Να ευχαριστήσω τον ποδηλατικό σύλλογο «Πηνειό» για τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες και τις εξαιρετικές διοργανώσεις. Μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Δήμους  Τεμπών και Δελφών την Cycling Hellas, τον Α.Σ Πηνειό, το ΕΚΑΒ, την Τροχαία κ.α διοργανώνεται μια μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση, η οποία ξεκινά από την κοιλάδα των Τεμπών, αναβιώνει τον μύθο και ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδήλατο να απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μήκους 230 χλμ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους γι’ αυτή την μεγάλη εκδήλωση που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των φορέων».

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Μια ακόμα μεγάλη συνεργασία είναι γεγονός. Αποτέλεσμα ο «2ος δρόμος Δάφνης», με αφετηρία την κοιλάδα των Τεμπών και κατάληξη το μαντείο των Δελφών. Η διοργάνωση στοχεύει στο να συνδυάσει τις αξίες του αθλητισμού με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιολογία. Στην ουσία καλούμαστε αύριο να αναβιώσουμε την Δελφική Πομπή. Στόχος μας είναι η διαδρομή αυτή να γίνει θεσμός και να συνδυαστεί με την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας. Για τον λόγο αυτό θα συνεργαστούμε και με το Υπουργείο Πολιτισμού και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έτσι ώστε να το πετύχουμε. Να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εκδήλωση».

Δέσποινα Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα υπεύθυνη της Cyclinghellas: «Με την μεγάλη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τον Δήμων Τεμπών και Δελφών, ξεκινάμε αυτό το καινοτόμο ποδηλατικό δρώμενο. Ξεκινάμε απ’ την κοιλάδα των Τεμπών και καταλήγουμε στους Δελφούς. Στα ίδια χνάρια του θεού Απόλλωνα ξεκινούν οι ποδηλάτες όπως τους παλιούς προσκυνητές  από την Κοιλάδα των Τεμπών- την Πηγή της Δάφνης  μεταφέροντας  τα δάφνινα κλαδιά τους  στο Μαντείο των Δελφών. Καθ΄ οδόν  περνούν  από πολλές  πόλεις και  προβάλλοντας  την ιστορία κάθε τόπου: Λάρισα ( Αρχαίο Θέατρο, Άγαλμα Ιπποκράτη), Φάρσαλα (άγαλμα Αχιλλέα-Θέτιδας), Λαμία (άγαλμα Λεωνίδα), Γραβιά (Χάνι Γραβιάς). Η πομπή τερματίζει στους  Δελφούς (μαντείο Δελφών- κατάθεση των δάφνινων κλάδων, ξενάγηση στο  Αρχαιολογικό Μουσείο)».

Βασιλική Αυγέρη – Διευθύντρια ΕΚΑΒ Λάρισας: «Το ΕΚΑΒ και φέτος θα διαθέσει ένα ασθενοφόρο με διασώστες και γιατρό με στόχο να διεξαχθεί ο αγώνας με μεγάλη επιτυχία και ασφάλεια».

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Cyclosportive – Μythical  Εvent  /230

Ημερομηνία:  Σάββατο 19  Μαίου 2017

Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Ώρα εκκίνησης: 7.30 πμ.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή  Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα,  Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, μαντείο Δελφών.

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-14 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο . Μέση προς καλή φυσική κατάσταση  είναι απαραίτητη.

Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.

Σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται σε πομπή αυτοκίνητα και φορτηγά  ψυγεία υποστήριξης για υδροδοσία, τροφοδοσία,  service του “Δαλαβίκαςbikes” σε σταθμούς για την μηχανική υποστήριξη των  ποδηλάτων, προπομπός οδηγός μπροστά,  αυτοκίνητο «σκούπα – τέλος του tour», ποδηλάτες συνοδοί, οχήματα για  πρώτες βοήθειες( Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ κ.α. οχήματα), φορτηγό για μεταφορά ποδηλάτων, λεωφορείο, οι  συνοδοί ποδηλατών πίσω από το  γκρουπ που επιθυμούν να τους συνοδεύσουν.

Οι ποδηλάτες θα ποδηλατήσουν όλοι μαζί υποχρεωτικά  σε πομπή μέχρι τo Aρχαίο θέατρο Λάρισας και κατόπιν αφού οδηγηθούν στην έξοδο της πόλης, θα μπορούν να κινηθούν περνώντας από τα σημεία Κοντρόλ με το δικό τους  ελεύθερο ρυθμό μέχρι να τερματίσουν.

Σημείο Κοντρόλ για  σφράγισμα της κάρτας θα υπάρχει  στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στην Κεντρική Πλατεία της  Λαμίας και στον τερματισμό στους Δελφούς.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στα Φάρσαλα ανοίγει  9.30π.μ. και  κλείνει στις 12.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στη Λαμία ανοίγει  11.30π.μ. και  κλείνει στις 3.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στους Δελφούς ανοίγει  στις 2.30 μ.μ. και κλείνει 10.30μ.μ.

Για τους ποδηλάτες που για κάποιο λόγο εγκαταλείπουν τη διαδρομή, τους δίνεται η δυνατότητα να φορτώσουν το ποδήλατο σε αυτοκίνητο «σκούπα- τέλος του tour».

Οι αθλητές που τερματίζουν  στην αψίδα της διοργάνωσης σφραγίζουν την κάρτα και  καταθέτουν τον κλάδο Δάφνης σε ειδικό χώρο στην είσοδο του Δημαρχείου Δελφών.

dromos dafn (1)

dromos dafn (4)

dromos dafn (5)

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…