9 copy

Έγινε θεσμός πλέον η κοπή πίτας στο Δημαρχείο Πύλης – κάθε χρόνο –μεταξύ του Δημάρχου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης.

2

Για δεύτερη φορά οι σαράντα τρείς (43) Πρόεδροι,παρόντος του Δημάρχου έκοψαν την βασιλόπιτα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρευρίσκοντο επίσης, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ, της ΚΟΙΔΕΚΑΠ και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Μαράβας, μιλώντας, αφού ευχήθηκε υγεία και καλή χρονιά, στάθηκε σε συγκεκριμένα σημεία:

« …Στην καλή συνεργασία και στην εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ των Προέδρων των Κοινοτήτων τόσο με την ηγεσία του Δήμου όσο και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

…Στην προσπάθεια που πρέπει να γίνεται από όλες τις πλευρές για την καθημερινότητα του δημότη μας, παρά το γεγονός της οικονομικής δυσκολίας που παρουσιάζει ο Δήμος μας και η Χώρα γενικότερα.

….Ζήτησε από όλους να βοηθήσουν στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που ήδη ξεκίνησε στον Δήμο Πύλης.

…. Θύμισε το γεγονός ότι, ως Δημοτική Αρχή, τήρησε τις δεσμεύσεις της. Παρέδωσε την σφραγίδα της Τ.Κ. στον κάθε Πρόεδρο. Κάθε μήνα αποδίδεται η νόμιμη χορηγία για την αντιμετώπιση των εξόδων τους. Για πρώτη φορά δόθηκε η πάγια προκαταβολή των 500 Ευρώ με σκοπό την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών….».

7 copy

Επίσης τόνισε ότι: «….Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν Χώρα, εμείς, σαν Δήμος, σαν ζωντανός οργανισμός, η δουλειά μας είναι η καθημερινότητα του δημότη μας. Γιατί εμείς είμαστε δίπλα του.

Ο πολίτης είναι ο «πελάτης» μας στον Δήμο. Αυτός μας πληρώνει και θέλει να του δώσουμε σημασία, να τον ακούσουμε με σεβασμό και να του μιλήσουμε με ευγένεια. Αν έχει δίκιο να τον εξυπηρετήσουμε όσο πιο άμεσα μπορούμε. Αν έχει άδικο να τον βοηθήσουμε να το καταλάβει. Να του εξηγήσουμε απλά και κατανοητά να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.

Πρέπει σε ώρα εργασίας να είμαστε στα γραφεία μας και στην δουλειά μας και να μην πίνουμε  καφέ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ γείτονες, φίλους, γνωστούς, συγχωριανούς, που ξέρουν ότι θεωρητικά την ώρα εκείνη δουλεύουμε. Την ίδια ώρα που πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι, δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, δυσκολεύονται να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Δεν θέλω να δίνουμε λαβές να μας κακολογούν. Γιατί το «κακό» μεταφέρεται εύκολα. Και εγώ είμαι στην «αγορά, ακούω, βλέπω, κρίνω».

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών, τόσο σε επίπεδο Διευθυντών – Προϊσταμένων όσο και των υπαλλήλων μεταξύ τους.

…..Εμείς, δεκαεπτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, σαν νέα Δημοτική Αρχή, σας εμπιστευόμαστε, σας πιστεύουμε, στηριζόμαστε στις γνώσεις σας και είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις όποιες δυσκολίες όλα θα πάνε καλά.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, με κάθε ειλικρίνεια,  ότι η  Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας,  είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο ατομικό-προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό, στο υπηρεσιακό…».

 8 copy

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν οι Αντιδήμαρχοι και αμέσως μετά οι Πρόεδροι έκαναν τις δικές τους επισημάνσεις, δόθηκαν εξηγήσεις από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Τυχεροί της βραδιάς ήταν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πύλης, κ. Μαρίνα Πανάγου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθυρρεύματος κ. Λεωνίδας Κατσαρός και το «φλουρί» συμβολικά αντιστοιχούσε σε ένα στυλό Parker.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…