lioutas

Στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συμμετείχε ο Θανάσης Λιούτας για την Ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τις προτεραιότητες που θέτει η ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ο Τρικαλινός βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση επεξηγήθηκε η στρατηγική που η ελληνική προεδρία θα επιδιώξει κατά την εξάμηνη θητεία της στην προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό την ηγεσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία εισηγητές ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και η κα. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θανάσης Λιούτας τοποθετήθηκε, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της ανάληψης της προεδρίας από τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός βουλευτής σημείωσε τα εξής,

«Σε αυτή τη στιγμή η χώρα μας, αναλαμβάνοντας την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλείται να διαδραματίσει έναν μείζονα ρόλο.

Έναν ρόλο που θα μεταφράζεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Οι στόχοι αυτοί, οι απόλυτες δηλαδή προτεραιότητες που η προεδρία μας έχει θέσει, είναι κρίσιμης σημασίας».

Ο κ. Λιούτας ολοκληρώνοντας τέλος την ομιλία του, δήλωσε ότι, «Ιδιαιτέρως θα ήθελα να σταθώ στον μεγάλο στόχο που τίθεται στο πλαίσιο της προεδρίας μας και αναφορικά με την ενδυνάμωση των νέων μας.Με εργαλείο την εκπαίδευση, την ενημέρωση και τελικά με βασικό στόχο την ορθή κρίση, καλούμαστε να βοηθήσουμε τις νέες γενιές, να κατακτήσουν ένα δίκαιο και ανοικτό μέλλον».

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχαριστήριο Μήνυμα του επανεκλεγέντος Προέδρου της τ.κ.Καλογήρων Δ. Πύλης

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους συγχωριανούς που τίμησαν μ…