Porta Panagia copy

Η Πύλη γιορτάζει την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αρχίζοντας από σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου(παραμονή) το απόγευμα στις 7:30μμ, με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας & Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, στον  Ιστορικό Ι.Ν. της Πόρτας Παναγιάς.

Αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής για την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από  7:00πμ. – 10πμ, θα ιερουργήσει στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ναό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, που θα κηρύξει τον Θείον Λόγον.

Λίγα λόγια για την συγκεκριμένη γιορτή

Ο όρος «Απόδοσις» κατά την εκκλησιαστική παράδοση σημαίνει την ολοκλήρωση μιας μεγάλης χριστιανικής εορτής που ξεκίνησε πριν από οκτώ ημέρες(15 Αυγούστου). Είναι συνήθεια που παρέλαβαν οι Χριστιανοί από τους Ιουδαίους. Κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου γιορτάζεται η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου, τα εννιάμερα της Παναγίας, και η Εκκλησία κλείνει με την ίδια πανηγυρική διάθεση την Κοίμηση και τη Μετάσταση της Παναγίας, που τιμάται την 15η Αυγούστου. Πολλές εκκλησίες, εξωκλήσια και ιερές μονές σε όλη την χώρα τιμούν αύριο με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τα εννιάμερα της Παναγίας.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…