1-gimnasio-979x553

Τις αθλητικές του εγκαταστάσεις ελέγχει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν φθορές ή προβλήματα. Σε πρώτη φάση, ο έλεγχος θα αφορά στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων όλου του Δήμου, σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ακης Αναστασίου, «οφείλουμε να είμαστε σίγουροι για τη στατική τους επάρκεια και να ελέγξουμε ύπαρξη τυχόν προβλημάτων». Για τον λόγο αυτόν, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019  η σχετική σύσκεψη με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Παιδείας, υπό την προεδρία του κ. Αναστασίου. Οι έλεγχοι ξεκινούν άμεσα, ώστε, με δεδομένη και την επικείμενη έναρξη του σχολικού έτους, να μην υπάρχουν προβλήματα. Αν όμως, διαπιστωθεί κάποια δυσλειτουργία, θα υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος, ώστε αυτή να διορθωθεί.

Ο έλεγχος θα γίνει από τους μηχανικούς του Δήμου, θα είναι επιτόπιος και θα αφορά σε όλα τα στοιχεία των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σχολεία. Ακολούθως, θα ελεγχθούν οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι στα χωριά και τα Τρίκαλα, αλλά και οι παλιότερες εγκαταστάσεις σε κλειστά σχολεία, σε συνεννόηση, φυσικά, με τον αρμόδιο πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας. Ο Δήμος Τρικκαίων φροντίζει για την ποιότητα των υποδομών και για τον λόγο αυτόν θα ελεγχθούν…
Α. Ολα τα γήπεδα σε 75 σχολικές μονάδες (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)
Β. Ολα τα γήπεδα εξωτερικών χώρων ως εξής:
– 22 γήπεδα μπάσκετ ή μπασκέτες
– 7 γήπεδα τένις
– 5 γήπεδα βόλεϊ

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται και ως συνέχεια της επιστολής του υπουργού Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκου στους Δημάρχους, μετά το τραγικό περιστατικό στη Χίο. Ο υπουργός ζήτησε έλεγχο των αθλητικών χώρων, των παιδικών χαρών και των χώρων αναψυχής.

Ειδικά για τις παιδικές χαρές, ο Δήμος Τρικκαίων είχε ήδη προνοήσει από την περασμένη άνοιξη. Τότε, με φόντο τις ήδη 42 πιστοποιημένες και ασφαλείς που κατασκεύασε ο Δήμος Τρικκαίων, αλλά και τις άλλες 50 που ετοιμάζονται, ο Δήμος Τρικκαίων είχε προμηθευτεί τον «Κούνια Μπέλα».

Το ειδικό όχημα με προσωπικό επιφορτισμένο να πραγματοποιεί ακριβώς αυτή την εργασία της συντήρησης των παιδικών χαρών.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…