podi

1. ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

Σίγουρα είναι ενοχλητικό (ειδικά στις γυναίκες) το καλοκαίρι που εκθέτουμε περισσότερο τα πόδια μας, όμως η παρουσία τριχών είναι καλό σημάδι. Η απώλεια τους μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος.

2. ΣΥΧΝΕΣ ΚΡΑΜΠΕΣ

Τις περισσότερες φορές αυτές οι κράμπες είναι αθώες και το μόνο που μας δείχνουν είναι ότι το σώμα μας έχει αφυδατωθεί και χρειάζεται ιχνοστοιχεία. Το μαγνήσιο σαν συμπλήρωμα διατροφής φαίνεται να έχει θετικό αποτέλεσμα. Αν οι κράμπες όμως επιμένουν τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον ποδίατρο σας.

podia-ygeia-e-podi-picture-01

3. ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ

Μια απλή πληγή που δεν κλείνει δεν θα έπρεπε απλά να αγνοηθεί και να περιμένουμε απλά ότι σε κάποια στιγμή θα γιατρευτεί από μόνη της. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες πίσω από αυτήν την πληγή να κρύβεται ο Σακχαρώδης Διαβήτης. Πολύ πιο σπάνια είναι σημάδι καρκίνου του δέρματος. Όποια και να είναι η τελική διάγνωση, μια πληγή που καθυστέρει στην επουλώση χρήζει παρακολούθησης από ειδικό.

4. ΚΡΥΑ ΠΟΔΙΑ

Τα κρύα πόδια είναι πολύ συχνό φαινόμενο ειδικά τους χειμερινούς μήνες, παρ΄ όλα αυτά μεμονωμένα. Η διαρκής υποθερμία στα πόδια μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας, ακόμα και υποθυρεοειδισμού. Επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό σας για περεταίρω εξετάσεις.

podia-ygeia-e-podi-picture-05

5. ΑΥΞΗΣΗ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Θα μπορούσε να είναι σημάδι για ουρική ή άλλου είδους φλεγμονώδη αρθρίτιδα ή και τραυματισμού. Συμβουλευτείτε τον ποδίατρο σας για να την κατάλληλη λύση στο πρόβλημα αυτό.

6. ΜΟΥΔΙΑΣΜΑΤΑ

Το ταυτόχρονο μούδιασμα και στα 2 πόδια είναι γνωστό και ως περιφερική νευροπάθεια που τις περισσότερες φορές προέρχεται από μη ελεγχόμενο Σακχαρώδη Διαβήτη, χρόνια χρήση αλκοόλ ή και παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Αν είναι συγκεκριμένα σε κάποιο μετατάρσιο σε ένα ή και στα δυο πόδια τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο για νευρίνομα Morton’s ή κάποιου τραβηγμένου νεύρου από την οσφυϊκή μοίρα.

7. ΚΟΤΣΙ ή ΒΛΑΙΣΟΣ ΜΕΓΑΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ

Μπορεί να έχουμε την εντύπωση ότι το κότσι έχει επέλθει ως συνέπεια των στιλάτων και μοντέρνων παπουτσιών που φοράμε. Η αλήθεια όμως κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι το πόδι μας έχει μια ελαττωματική κατασκευή και απλά ”χειροτερεύει” με την χρήση στενών και ψηλοτάκουνων υποδημάτων. Υπάρχουν πολλές μη επεμβατικές θεραπείες για το κότσι και μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει.

8. ΠΤΕΡΝΑΛΓΙΑ

Ο πόνος στην πτέρνα τις περισσότερες φορές είναι απότομος και οξύς και εντοπίζεται στο μέσον της πτέρνας πελματιαία. Είναι αυτό που μας ενοχλεί με το που σηκωθούμε απο το κρεβάτι ή την καρέκλα. Αυτό είναι γνωστό και ως πελματιαία απονευρωσίτιδα όπου ο σύνδεσμος αυτός φλεγμαίνει είτε από κακή χρήση υποδημάτων είτε από υπερκόπωση, είτε από απότομη αύξηση βάρους. Ένας ποδίατρος μπορεί να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την επίλυση του προβλήματος.

podia-ygeia-e-podi-picture-04

9. ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΝΗΣΜΟ

Ακόμα και αν δεν έχετε φορέσει ποτέ αθλητικό παπούτσι μπορεί και να έχετε το επονομαζόμενο ”πόδι του αθλητή”. Αυτό είναι ουσιαστικά ένας εύθυμος χαρακτηρισμός για την μυκητίαση. Η πιο συχνή διάγνωση για το πόδι που ξεφλουδίζει είναι κόκκινο και έχει κνησμό. Μπορεί η θεραπεία να είναι τόσο εύκολη όσο μια αντιμυκητιακη κρεμά όμως η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να φτάσει μέχρι και τον χρόνο. Η καλή υγιεινή και το καλό στέγνωμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η διάγνωση όμως πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό, για να αποτρέψουμε τα ενδεχόμενα να είναι έκζεμα ή ψωρίαση.

podia-ygeia-e-podi-picture-03

10. ΚΙΤΡΙΝΑ ΝΥΧΙΑ

Σε αυτήν τη κατηγορία μπορεί να πει κάνεις ότι πέφτει ο περισσότερος γυναικείος πληθυσμός. Οι περισσότεροι θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι τα κίτρινα νύχια πάσχουν από ονυχομυκητίαση. Μόνο μια μικροβιολογική εξέταση-και συγκεκριμένα καλλιέργεια για μύκητες-  μπορεί να μας δείξει αν είναι μύκητες και το είδος. Μια διαφορετική διάγνωση για κίτρινα νύχια είναι η υπερχρήση των πεντικιούρ και των βερνικιών χωρίς διάλυμα στο ενδιάμεσο. Ο καθηγητής ΜακΑλουν υποστηρίζει ότι το χρώμα αυτό έρχεται επίσης με πάροδο του χρόνου.

e-podi.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…