Tournoua Arxiki  copy

Πριν από 10 χρόνια, έγινε η αρχή. Πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου στα Τρίκαλα με την… υπογραφή της Δήμητρας Απόλλων. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν πίστεψαν πως θα υπάρξει… «αύριο» σε τέτοια εκδήλωση καθώς μόνο όσοι έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες προσπάθειες ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει. Ισως επηρεάστηκαν και από προσπάθειες του παρελθόντος οι οποίες είχαν σύντομες ημερομηνίες λήξεως. Πέρασε ένας χρόνος, δύο, τρεις… δέκα. Όχι δεν μπερδευτήκαμε στο μέτρημα, απλά το κάνουμε για συντομία καθώς καθένα απ’ αυτό είχε τις δικές του αναμνήσεις. Χιλιάδες παιδιά πέρασαν από τα Τρίκαλα, αρκετοί προπονητές, πολλοί γονείς… Επισκέπτες, που ήρθαν ή θα ξανάρθουν… Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που μας τόνισαν πως εξαιτίας του συγκεκριμένου τουρνουά πριν από χρόνια, γνώρισαν τη πόλη μας και όταν τους δίνεται η ευκαιρία περνούν ξανά και ξανά.

Κηφησιά Παιδικό  2 copy

Οι διοργανωτές γνώριζαν καλά πόσο δύσκολο ήταν το φετινό εγχείρημα, ωστόσο προσπάθησαν πολύ και στο τέλος δικαιώθηκαν. Το μόνο εύκολο θα ήταν να ματαιώσουν το ραντεβού, όπως άλλωστε το έχουν κάνει πολλοί και να περάσουν ξεκούραστα τις γιορτινές μέρες, αλλά αυτοί έπραξαν το αντίθετο, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει μεράκι και διάθεση στοιχεία συνοδευόμενα από την εμπειρία, όλα γίνονται. Στην ιστορία λοιπόν  πέρασε το 10ο τουρνουά που διοργάνωσε και φέτος η Δήμητρα Απόλλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μπαλκούρας και της Μπάρας, από το απόγευμα της Μ. Δευτέρας έως το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, με το αποτέλεσμα της προσπάθειας να είναι απόλυτα επιτυχημένο. Τουρνουά που έγινε θεσμός και σημείο αναφοράς στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ελλάδας, φιλοξενώντας ομάδες προερχόμενες από ιστορικούς συλλόγους, ομάδες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα, ομάδες από τα σπλάχνα μεγάλων ΠΑΕ, παίκτες που διακρίθηκαν και σήμερα είναι γνωστοί επαγγελματίες.  Ποδόσφαιρο, διασκέδαση, σύσφιξη σχέσεων, ανάπτυξη του αθλήματος στη βάση του, κοινωνικός τουρισμός, τόνωση της τοπικής οικονομίας. Στοιχεία… πολυτέλεια στη δύσκολη εποχή μας. Και το κυριότερο; Ραντεβού για το μέλλον. Όλα δούλεψαν όπως είχαν προγραμματιστεί από τους ανθρώπους της Δήμητρας Απόλλων 2005, οι οποίοι και φέτος είχαν την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων και  του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων (Ειδικότητα ποδοσφαίρου 4ου έτους), ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της ΕΠΣΤ.

Ολυμπιακός 2 copy

Σημαντική και πολύτιμη η βοήθεια του Εργοστασίου Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» ως μέγας χορηγός, όπως και της ΠΕΤΡΟΘΕΡΜ, της Elite Strom, της Πηγής Ολύμπου, του Φίλιον Καφέ και του sport center.

Πτολεμαϊδα 3 copy

Πρώτη στην οργάνωση, πρώτη και στους αγώνες

Όπως προαναφέραμε, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του 10ου τουρνουά ήταν και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη βάση του. Πολλές ομάδες, διαφορετικές νοοτροπίες, τακτικές, αντιλήψεις. Ολες μαζί πρόσφεραν ένα ωραίο και ελπιδοφόρο θέαμα, υπό το βλέμμα των ειδικών. Μεταξύ αυτών και του υπεύθυνου σκάουτερ του Ολυμπιακού κ. Γιώργου Κουκουλάκη, ο οποίος λόγω… δουλειάς «οργώνει» την Ελλάδα και στο συγκεκριμένο τουρνουά είδε τους δικούς του παίκτες, τους άλλους ποδοσφαιριστές, ενώ προσπάθησε να «κλείσει» και ποδοσφαιριστή της διοργανώτριας ομάδας. Η παρουσία στο συγκεκριμένο τουρνουά διακριτική, αλλά ουσιαστική και μεθοδική.

ΠΑΟΔ Προτζούνιορ 1 copy

Για την διοργάνωση, την φιλοξενία και το επίπεδο ο γνωστός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε μόνο καλά λόγια να πει, όπως και οι προπονητές του ΠΑΟΚ, του Ατρόμητου Πτολεμαϊδας και άλλοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κάθε χρόνο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπάρχει εκπροσώπηση.

Αγωνιστικά, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ (και οι δύο ομάδες έπαιξαν με μικρότερες ηλικίες σε σχέση με τους αντιπάλους τους) έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και πως ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην υποδομή τους με νέους και φιλόδοξους προπονητές.

Η Δήμητρα Απόλλων, αν κοιτάξουμε την τελική κατάταξη θα τη δούμε στις κορυφές όλων των κατηγοριών και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς η δουλειά, η υπομονή και η επιμονή φέρνει πολλά και θετικά αποτελέσματα γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Αλλωστε στα Τρίκαλα υπάρχει «πλούσιο» ταλέντο και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας.

Δήμητρα Τζούνιορ 15 copy

Μεγαλύτερη όμως αξία έχει η συμμετοχή στο τουρνουά, η προσπάθεια των παιδιών και των προπονητών για το καλύτερο και αυτό φάνηκε με την άψογη παρουσία όλων.

ΑΟΤ Προτζούνιορ 2 copy

Ένα τόσο επιτυχημένο τουρνουά δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την υποστήριξη θεσμών αλλά και ανθρώπων μεμονωμένα, οπότε δικαιολογημένα οι άνθρωποι της Δήμητρας Απόλλων ευχαριστούν όσους στάθηκαν δίπλα τους.

Ο Αποστόλης Γκαραγκάνης δήλωσε:

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημόσια τους συνδιοργανωτές του τουρνουά Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Τον υπεύθυνο της ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Ζήση Παπανικολάου και τους φοιτητές του 4ου έτους της ειδικότητας για την σπουδαία συμβολή τους. Την διοίκηση της ΕΠΣ Τρικάλων καθώς και τον Αρχιδιαιτητή κ. Κούγκουλο και τους διαιτητές που συμμετείχαν για την άψογη συνεργασία – παρουσία τους.

Διαιτητές copy

Το ΕΚΑΒ Τρικάλων για την ιατρική υποστήριξη και κυρίως τον κ. Βαγγέλη Βενέτη ο οποίος είχε την ευθύνη. Το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Ιωάννου για τις μετακινήσεις των παιδιών.

Τη διοίκηση της Μπάρας και συγκεκριμένα τους κ. Κωστόπουλο και Κωτούλα για την παραχώρηση του γηπέδου , την Γραμματεία του τουρνουά αποτελούμενη από μεγαλύτερα παιδιά του συλλόγου μας και κυρίως τον κ. Θόδωρα Παπαχρήστο,  για την προσφορά του στον συγκεκριμένο τομέα, τα ξενοδοχεία στα οποία διέμειναν οι αποστολές για την άψογη φιλοξενία τους και τέλος τα ΜΜΕ για την προβολή της προσπάθειάς μας.

Τέλος, ευχαριστούμε το  Εργοστάσιο Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» ως μέγα χορηγό, την ΠΕΤΡΟΘΕΡΜ, την Elite Strom, την Πηγή Ολύμπου, το Φίλιον Καφέ και το sport center, όπως και τις Τρικαλινές ομάδες ΑΟΤ, Σαράγια και Μουζάκι, για την άψογη παρουσία τους, μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους».

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ Α’
  2. ΠΑΟΚ
  3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤ.

—————————-

  1. ΤΟΞΟΤΗΣ Λ.
  2. ΑΟΤ
  3. Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ
  4. ΠΑΟΔ
  5. ΔΗΜΗΤΡΑ Β’

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Ζαχαράκης του Τοξότη Λ. με 8 γκολ

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ Α’
  2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  3. Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ

——————————

  1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤ.
  2. ΑΚ. ΒΟΥΤΥΡΙΤΣΑ
  3. ΔΗΜΗΤΡΑ Β’
  4. ΠΑΟΔ
  5. ΤΟΞΟΤΗΣ Λ.

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Χρονακόπουλος της Α.Ε Κηφισιάς με 9 γκολ

ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ Β’
  2. ΠΑΟΔ
  3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤ.

——————————

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ Α’
  2. ΑΟΤ
  3. ΜΟΥΖΑΚΙ
  4. ΑΚ. ΒΟΥΤΥΡΙΤΣΑ
  5. ΠΑΟΔ

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Τσιμενόγλου του ΠΑΟΔ με 6 γκολ

ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ Α’
  2. ΠΑΟΔ
  3. ΑΟΤ

————————-

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ Β’
  2. Α.Ε ΚΗΦΙΣΙΑΣ
  3. ΔΗΜΗΤΡΑ Γ’
  4. OLYMBIC
  5. ΣΑΡΑΓΙΑ

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Αγγελάκης της Δήμητρας Α’ με 9 γκολ

 Στο τέλος της εκδήλωσης, αφού προηγήθηκαν σύντομες ομιλίες των κ. Μπουτίνα (Περιφερειακός Σύμβουλος), του κ. Λιούτα (Πολιτευτής της ΝΔ),της κ. Χρυσάνθης Γάλλου- Δαλκαφούκη (Αντιδήμαρχος Οικονομικών), του κ. Ζήση Παπανικολάου (Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων), του προέδρου της Δήμητρας Απόλλων κ. Λάκη Γαντζούλα, του προπονητή των Μικτών ομάδων κ. Μόρφου, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των πρώτων ομάδων κάθε κατηγορίας, των πρώτων σκόρερς της διοργάνωσης, των διαιτητών κ. Βουτσελά, Αβραάμ, Σταφυλά, Αλεξόπουλο, Ρούσι, Ζιούτο, Αποστόλου, Μαρκόπουλο, Θανάσουλα και Κατσόγιαννο καθώς και των δύο κοριτσιών που συμμετείχαν στο τουρνουά. Της Κωνσταντίνας Σταμπουλή του ΠΑΟΔ και της Μάρθας Καλκάνη των Σαραγίων.

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…