Gomfoi-5

1εκ.€ έρχεται στον Δ. Πύλης, ύστερα & από την απόφαση απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση με το προαναφερθέν ποσό, για την υλοποίηση του έργου με θέμα: «Αποκατάσταση ζημιών των Οδικών Υποδομών & των Συνοδών του Υδραυλικών Έργων του Δ. Πύλης».

Αμέσως μετά την έγκριση της πρότασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) & στην ΣΑΕ 871, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλης θα είναι σε θέση να συντάξει σχετικές μελέτες και να δημοπρατήσει μια σειρά υποέργων, για να ολοκληρωθεί έτσι η αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκληθεί συνολικά στα όρια του Δήμου, ύστερα και από τις καταστροφικές πλημμύρες του φαινομένου ΙΑΝΟΣ, κατά την 18ην & 19ην μηνός Σεπτεμβρίου του 2020.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι παρακάτω ΤΚ του Δήμου Πύλης…
 Βαλκάνου, Λιβαδοχωρίου, Μεσοχώρας και Πολυνερίου της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων του Δήμου Πύλης
  Αγίου Νικολάου, Βροντερού, Δέσης, Δροσοχωρίου, Ελάτης, Καλογήρων, Νεραιδοχωρίου και Περτουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων του Δήμου Πύλης
  Νεράιδας, Αρματολικού και Κορυφής της Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας του Δήμου Πύλης
  Γόμφων της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων του Δήμου Πύλης
  Αγίου Προκοπίου, Κοτρωνίου και Ροπωτού.

..για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021.

Ακόμη οι Κοινότητες Βαθυρρεύματος, Μοσχοφύτου, Ν. Πεύκης και Στουρναραίικων της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων, η Κοινότητα Μυροφύλλου της Δημοτικής Ενότητας Μυροφύλλου, η Κοινότητα Παχτουρίου της Δημοτικής Ενότητας Νεράιδας, οι Κοινότητες Παλαιοκαρυάς και Πετροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Πύλης, οι Κοινότητες Αθαμανίας, Γαρδικίου και Πύρρας της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων, του Δήμου Πύλης της Π.Ε. Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας με την 7 σχετική Απόφαση με ημερομηνία λήξης 05-10-2020, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν από τις 03 έως 06 Απριλίου 2020.

Για τις ανωτέρω Κοινότητες παρατείνεται η Απόφαση κήρυξής τους ( 7 σχετικό) έως και 18 Μαρτίου 2021 μετά και την εκδήλωση των έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 18-09-2020 (ισχυρές βροχοπτώσεις).

*Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, για τις ανωτέρω Κοινότητες, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…