merkel2

(φωτό:AP)

Αρνητική ήταν η απάντηση της γερμανίδας κυβερνητικής εκπροσώπου όταν ρωτήθηκε εάν το ζήτημα των αποζημιώσεων θα συζητηθεί στην επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα.

Επίσημα πλέον η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την επίσκεψη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Μαρτίνα Φιτζ η καγκελάριος θα συναντηθεί νωρίς το βράδυ της Πέμπτης με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο θα συζητήσει θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ευρωπαϊκά και διεθνή. Την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκτός αυτού θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Ανγώστου Στρατιώτου στο Σύνταγμα και θα συναντήσει εκπροσώπους ελληνογερμανικών επιχειρήσεων όπως και ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων.

Αναφορικά με το Συμφωνία των Πρεσπών που πιθανολογείται ότι θα βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών στην Αθήνα, η κ. Φιτζ απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle στην κυβερνητική ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής, τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση «ρητά επιδοκιμάζει» αυτή τη συμφωνία δεδομένου ότι ενδέχεται να συμβάλει στον τερματισμό της διένεξης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Στον «πάγο» οι πολεμικές αποζημιώσεις

«Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», δήλωσε η κ. Φιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το θέμα θα συζητηθεί κατά την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Το ταξίδι προγραμματίζονταν αρχικά για το Νοέμβριο

Η πρόθεση της καγκελαρίου να επισκεφτεί την Ελλάδα είναι γνωστή εδώ και μήνες. Από το καλοκαίρι του 2018 η καγκελάριος είχε εκφράσει σχετική επιθυμία. Η αρχική σκέψη ήταν να ταξιδέψει αρχές Νοεμβρίου με αφορμή την ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Δήμων και Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη. Το σχέδιο απορρίφθηκε τελικά λόγω των εκλογών στην Βαυαρία και στο κρατίδιο της Έσης όπως και λόγω της συζήτηση στο κόμμα της για το πολιτικό της μέλλον.

Η επικείμενη επίσκεψη τη γερμανίδας καγκελαρίου είναι η πρώτη από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η κ. Μέρκελ είχε επισκεφτεί την Ελλάδα δύο φορές: τον Οκτώβριο του 2012 και τον Απρίλη του 2014.

 news247.gr από DW, militaire
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…