Press conference  Arxiki

Όλα έτοιμα για τον 9ο ιμιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος», με τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων & τους επίτιμους καλεσμένους του, να δίνει συνέντευξη Τύπου, σήμερα στο «Πανελλλήνιο» στα Τρίκαλα.

Sakis Του Σάκη Γιώτα

(***μετά το τέλος του άρθρου, ακολουθεί video).

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου δρομέων Τρικάλων κος Δήμος Πάλλας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους αρωγούς στην διοργάνωση του αγώνα, Δήμο Τρικκαίων, Δήμο Καλαμπάκας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στους στόχους  που ο Σύλλογος θέλει να πετύχει μέσα από τον αγώνα-θεσμό πλέον, που δεν άλλος απ’ το να βγουν όλοι οι άνθρωποι, κάθε ηλικίας στους δρόμους, να παρακινηθούν να ζήσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Ο συγκεκριμένος αγώνας είπε, αποτελεί  μία γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για την πόλη των Τρικάλων.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κος Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου δρομέων, τονίζοντας πως η Περιφέρεια με τον κ. Αγοραστό, εξαρχής αγκάλιασε το συγκεκριμένο γεγονός και το στηρίζει και αυτή τη χρονιά. Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν αβίαστα όλοι οι φορείς του Νομού, καθώς και στα ΜΜΕ, που μέσα από τη δύναμη της επικοινωνίας & της πληροφόρησης, δίνουν την ανάλογη αίγλη & αξία στον αγώνα-γιορτή για την πόλη & το Νομό.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων κος Τόμυ Κυρίτσης, ο οποίος προέτρεψε τον κόσμο να βγει έξω να θαυμάσει & να χειροκροτήσει την προσπάθεια όλων των αθλητών, ευχόμενος παράλληλα να πάνε όλα κατ’ ευχήν.

Από την πλευρά του Δήμου Καλαμπάκας, παρέστη ο αντιδήμαρχος κος Ράντος, ο οποίος είπε, πως ο συγκεκριμένος αγώνας, εκτός από μεγάλο αθλητικό γεγονός,  αναγάγεται & στη σφαίρα του αθλητικού τουρισμού, που δίνει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να γνωρίσει την περιοχή μας & τις ομορφιές που διαθέτει όλος ο Νομός.

Τελευταίος μίλησε ο παλαίμαχος αθλητής Γιώργος Θέμελης, ο οποίος σε ηλικία 80 χρονών δηλώνει αβίαστα & με περισσή χαρά, πως & σε αυτόν τον ιμιμαραθώνιο θα δώσει το «Παρών». Ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο & όλα τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, που του αφιέρωσαν τον 9ο φετινό ιμιμαραθώνιο.

Τα του αγώνα……Ημιμαραθώνιος

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00πμ., από την κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, με τερματισμού την κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Το χρονικό όριο του τερματισμού είναι περίπου στις 3 ώρες.

Η συνολική απόσταση του αγώνα, είναι ακριβώς 21,097χλμ & είναι μετρημένη επίσημα από την AIMS. Η διαδρομή είναι σε ασφάλτινο δρόμο, κλειστή από την κυκλοφορία των οχημάτων, με ελαφρώς κατηφορική κλίση σε όλο το μήκος της.

Για την τροφοδοσία των αθλητών, θα υπάρχουν σταθμοί με νερά & ισοτονικά στο 5ο, 10ο, 15ο & 18ο χλμ., ενώ στο 19,5οχλμ. θα υπάρχει & αναψυκτικό τύπου cola. Επίσης στον σταθμό των 10χλμ., θα διατίθεται & ενεργειακό gel.

Απονομές θα γίνουν για τους τρεις πρώτους άνδρες & γυναίκες(γενικής & ηλικιακές κατηγορίες) & την ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Αγώνας δρόμου 6χλμ

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00πμμ., από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με τερματισμό το ίδιο σημείο. Το χρονικό όριο τερματισμού υπολογίζεται στη 1 ώρα περίπου. Η διαδρομή είναι σε ασφάλτινο δρόμο, κλειστή από την κυκλοφορία οχημάτων, σχεδόν επίπεδη, σε όλο το μήκος της. Θα υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού με νερά & ισοτονικά. Απονομές θα γίνουν για τους τρεις πρώτους άνδρες & γυναίκες & την ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι συμμέτοχές φέτος για τον 9ο ιμιμαραθώνιο «Θανάσης Σταμόπουλος», ξεπέρασαν τις 2.800.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων θα βρίσκεται κλιμάκιο του Συλλόγου Εθελοντών Τρικάλων, όπου ο καθένας θα μπορεί να δώσει δείγμα σιέλου, για να καταστεί δωρητής μυελού των οστών.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε δύο ποδηλατικά διήμερα δρόμου και ορεινής ποδηλασίας, συμμετείχε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων. Στα μετάλλια Ντάκου & Σιδέρης

Δύο μετάλλια για Ντάκου Ευα στην Μάνδρα και  ένα για Σιδέρη Παναγιώτη στην Άμφισσα.  Το πε…