Γενική άποψη από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερώv, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.   ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
  • Εισάγεται προς συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής
  • Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει
  • Την Πέμπτη πέρασε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Tο πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ εισάγεται προς συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.

Την Πέμπτη με θετική εισήγηση, από την πλειοψηφία της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, πήρε το δρόμο για την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 13.00 της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20.00, ενώ με βάση τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής, το σχέδιο νόμου εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.

Με την έναρξη της συζήτησης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Δουζίνας, ζήτησε να αποφευχθούν προσωπικοί χαρακτηρισμοί και ύβρεις που δεν έχουν θέση στο Κοινοβούλιο, ενώ ο Πάνος Καμμένος έθεσε ζήτημα πλειοψηφίας 3/5, δηλαδή ψήφιση με 180 ψήφους. κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Την έναρξη «κήρυξε» ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τόσκας, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα «ανεξαρτήτως κομματικής πειθαρχίας» να αποδεχθούν το πρωτόκολλο με τους εισηγητές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ να δηλώνουν ότι καταψηφίζουν.

Πηγή:altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…