tsipras91018sk

(EUROKINISSI)

…Εφόσον έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και η Νέα Δημοκρατία -αν και διαθέτει το δικαίωμα- δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής. Σίγουροι εμφανίζονται στο Μαξίμου ότι θα κερδίσουν τις ψηφοφορίες.

Το γάντι στην αντιπολίτευση, αλλά και στον κυβερνητικό του εταίρο, θα ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών περάσει από το Κοινοβούλιο της FYROM, έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και η ΝΔ δεν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να καταθέσει την πρόταση μετά τις 17 Δεκεμβρίου οπότε και λήγει το εξάμηνο από την προηγούμενη φορά που κατέθεσε σχετική πρόταση, ενώ διαθέτει και τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

Η πρόταση δυσπιστίας για να περάσει -και να αρθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνηση και, άρα, να αρχίσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- απαιτεί 151 ψήφους, γεγονός που απαιτεί την υπερψήφισή της από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και τους… ΑΝΕΛ. Επιπλέον δε να μην την καταψηφίσουν και 5 τουλάχιστον ανεξάρτητοι βουλευτές. Η πρόταση, μάλιστα, είναι σαφές πως θα κατατεθεί -εφόσον κατατεθεί- πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να μην κυρωθεί από τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Νews 24/7, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν καταθέσει πρόταση μομφής, θα καταθέσει ο ίδιος πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του. Πρόταση που απαιτεί τη συγκέντρωση 151 ψήφων προκειμένου να μην απολεσθεί η πλειοψηφία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως και με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει τελικά τις απαραίτητες 151 ψήφους, ελπίζοντας σε 3 βουλευτές των ΑΝΕΛ, 1 του Ποταμιού και 2 -τουλάχιστον- ανεξαρτήτων. Γι’ αυτό, άλλωστε, πρόσφατα ο πρωθυπουργός δήλωσε σε ξένη εφημερίδα πως η κυβέρνησή του θα υπάρξει και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά το αν θα υπάρξει και ο κυβερνητικός συνασπισμός εξαρτάται από τον κυβερνητικό εταίρο.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας πρόσφατα στον News 24/7 στους 88,6 και τα “Παιχνίδια Εξουσίας” ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης εκτίμησε πως θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές των ΑΝΕΛ, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβλεψε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να πέσει από πρόταση δυσπιστίας.

news247.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…