portaitissa arxi

Tην σεπτήν σου εικόνα, Πορταΐτισσα Δέσποινα, η δια θαλάσσης επέστη, θαυμαστώς εν τη ποίμνη σου, τιμώμεν ως αγίασμα σεπτόν, και σκήνωμα της δόξης σου πιστώς. εξ αυτής γαρ αναβλύζεις τας δωρεάς, τοις πόθω εκ βοωσί σοι. δόξα τοις θαυμασίοις σου, Αγνή, δόξα τη προμηθεία σου, δόξα τη προς ημάς σου πλουσία χρηστότητι.

Ω

ς δώρημα τέλειον, των οικτιρμών σου, Αγνή, πιστώς εδεξάμεθα την παραδόξων ημίν, ελθούσαν Εικόνα σου. όθεν και πυλωρόν σε, κεκτημένοι, Παρθένε, πόθω σοι εκβοώμεν, Πορταΐτισσα Κόρη. χαίρε Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου.

 

Χ

αίρε, Αγνή, νοητή σελήνη.

χαίρε, ψυχών των ημών γαλήνη

Χαίρε, η Θεόν τοις βροτοίςσωματώσασα.

Χαίρε, η εχθρούς νοητούς ταρταρώσασα.

Χαίρε, κέντρονη αμβλύνασα του θανάτου τόκωσω.

Χαίρε, πάντων το διάσωσμα των φοιτώντων σωναώ.

Χαίρε, πιστούς λοιμώδους απαλλάττουσα νόσου.

Χαίρε, λεκάνη πλήρης ουρανίου εκ δρόσου…..

Χαίρε, Κόρη Μητρόθεε.

Γιορτάζει απόψε η κωμόπολή μας, μαζί με τον Απόστολο Θωμά. Γιορτή Μεγάλη, γιατί χαμογελά η προστάτιδά μας, η Παναγία μας, η Πορταΐτισσα, συνεπικουρούμενη από την Οδηγήτριά μας της Γκούρας και τον Άγιο Βησσαρίωνά μας.

Χαμογελάει, γιατί μας προετοίμασε, μας έδωσε τη Χάρη Της νωρίς, τη Δύναμή Της, την Αγάπη Της, τη ζεστασιά Της, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση που βασανίζει την ανάσα μας, την ανάσα όλης της γης.

Χαμογελάει, σκουπίζοντας τα δάκρυα της δοκιμασίας που κυλά δειλά-δειλά προς το τέλος της.

Χαμογελάει η Πορταΐτισσά μας, η Πορταΐτισσα της Ορθοδοξίας μας, που στέκει ακοίμητος φρουρός μπροστά στις πύλες της αγνής, της αληθινής και μοναδικής μας Πίστης, πρεσβεύοντας στον Υιό Της και Κύριό μας να μας συγχωρεί και να μας γαληνεύει, στις στιγμές της κάθε αδυναμίας μας.

Είναι τεράστια τιμή και ευλογία για όλους μας εδώ στο Δήμο της Πύλης που έχουμε κοντά μας την ευωδία Της, την προστασία Της, τη Χάρη Της.

Είναι τεράστια χαρά και ελπίδα για όλους μας και η παρουσία ενός σεβάσμιου Πατέρα, που τα τελευταία χρόνια κοσμεί την ενορία μας, και ο οποίος μας την πρόσφερεολόκαρδα για τη φύλαξη, τη συγχώρεση και την ευλάβειά μας.

Σ’ αυτά τα δύσκολα πατήματα της δοκιμασίας μας, Πανάχραντη Μητέρα μας Παναγία Πορταΐτισσα, ας είσαι η Θερμή Προστάτης μας, το Μέγα Καταφύγιο, η Σκέπη, η Σύμμαχος και Έφορος όλων όσων εκζητούν τη βοήθειά Σου.

Αιδεσιμολογιώτατε, Πατέρα Δημήτριε, μας λείπεις όσο τίποτε, μα να ξέρεις πως είσαι στην καρδιά μας και σε αγαπάμε πολύ, ευχόμενοι να είσαι πάντα γεμάτος υγεία και γρήγορα να επανέλθει η ορθόδοξη πορεία μας, στην οποία συνέβαλες κατά το βέλτιστο τρόπο και σε ευχαριστούμε θερμά.

Παναγία Πορταΐτισσα: «Τα μεγαλεία της σεπτής Εικόνας Σου, ανευφημήσαι τολμών, εν υλική γλώσση και ρυπώσι χείλεσιτης πυριμόρφου δέομαι καθαρσίου λαβίδος, ης Ησαΐας ηξίωται, Μήτερ Θεού Απειρόγαμε».

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη!

ΠΔ

Ακολουθούν φωτό από τον περσινό εορτασμό

Portaitissa (1)

Portaitissa (2)

Portaitissa (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…