IMG_3570

     Η Βουλή, την προηγούμενη Τετάρτη, έδωσε καθαρή απάντηση σε πείσμα όσων έλεγαν ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αντίθετα φάνηκε ότι αυτός που δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα που του παρέχει το Σύνταγμα είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε μια γενναία πολιτική επιλογή καθώς ήθελε καθαρές λύσεις και δικαιώθηκε. Η Κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία του απόλυτου αριθμού των Βουλευτών και έτσι μπορεί να ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία και να προχωρήσει μπροστά με σημαντικά νομοθετήματα. Η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου θα επιτρέψει να γίνουν πράξη παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας και προοδευτικές θεσμικές τομές.

     Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, θα στηρίξουμε τα ευάλωτα και μεσαία στρώματα και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα θα διευρύνουμε τα εργασιακά δικαιώματα που είναι για εμάς ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Στόχος είναι να προχωρήσουμε στη Συνταγματική αναθεώρηση, μέσα από εκτενή και δημοκρατικό διάλογο, μια κορυφαία διαδικασία που θα φέρει αλλαγή, σε μια σειρά άρθρων όπως το άρθρο 86 περί ευθύνης Υπουργών.

Ακόμη επιδιώκουμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για τον εξ ορθολογισμό των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Επίσης έρχονται ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες (120 δόσεις), η νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η επιδότηση ενοικίου και η αύξηση του κατώτατου μισθού. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και ομαλοποιείται ακόμα περισσότερο η αγορά.

     Έχει ιδιαίτερη αξία ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις (620.000 συνταξιούχοι) και οι μισθοί στη χώρα (αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώτατου) γεγονός που μαρτυρά την ανάκαμψη και τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Μια σταθερότητα που για εμάς εμπεδώνεται μόνο αν μεταφραστεί σε βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών.

Παράλληλα γίνονται συνειδητές πολιτικές επιλογές στήριξης της Παιδείας (15.000 απόλυτα αναγκαίοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενίσχυση της Ερευνάς και των Πανεπιστημίων), της Υγείας (ΤΟΜΥ, πρόσβαση σε όλους) και της Κοινωνικής Ασφάλισης (πλεονασματικός ΕΦΚΑ μακριά από λογικές ασφαλιστικού Πινοσέτ). Αγαθά που η Ν.Δ, με βάση τις θέσεις της, είναι έτοιμη να εκχωρήσει στα ιδιωτικά συμφέροντα, ευνοώντας τις οικονομικές ελίτ.

     Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έδωσε μάχες για να βγούμε από τα Μνημόνια και τη σφιχτή επιτροπεία μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα και παράλληλα στηρίξαμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σκοπός μας είναι να συνεχίζουμε ως κοινωνία προς μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση. Έτσι καλούμε στη διαμόρφωση μιας πλατιάς, αριστερής, δημοκρατικής συμπαράταξης.

     Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να σταθούμε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις. Απευθυνόμαστε στους πολίτες εκείνους που αναζητούν προτάσεις μακριά από τις νεοφιλελεύθερες συνταγές λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, σε όλους όσους βρίσκονται απέναντι στην εθνικιστική αναδίπλωση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επιδιώκουμε να υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα στον τόπο μας για να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδο από την κρίση, ώστε να μη γυρίσει πίσω η χώρα μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν και θέλουμε δίπλα μας την Ελλάδα της προόδου και της εργασίας για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Παλεύουμε για την περαιτέρω ανάταξη της οικονομίας, τη δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική πλειοψηφία, για τη Ελλάδα των πολλών και όχι των λίγων.

Χρήστος Σιμορέλης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…