simorelis

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο ΣΚΑΙ συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστος Σιμορέλης, όπου τοποθετήθηκε για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μεταξύ άλλων ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις εξελίξεις της οικονομίας. Η επερχόμενη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018 στο ελληνικό κοινοβούλιο εγκαινιάζει μία νέα περίοδο για την ελληνική οικονομία που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία, με την επερχόμενη λήξη του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής το καλοκαίρι 2018.

Η κυβέρνηση δέχτηκε έντονη κριτική για τους πλειστηριασμούς τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού με χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο είναι προστατευμένοι από τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το νομικό πλαίσιο μέχρι το τέλος του 2018. Σκοπεύουμε να νομοθετήσουμε ανάλογα για την επέκταση αυτής της νομοθεσίας.

Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο τη λαϊκή κατοικία, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι καθόλου ανεκτική με όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους και εκμεταλλεύονται την κρίση και  το καθεστώς της πρώτης κατοικίας για να αποφύγουν την αποπληρωμή.

Η οικονομία σταθεροποιείται και αυτό είναι εμφανές στα μακροοικονομικά μεγέθη. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου έπεσε κάτω από το 5% σε επίπεδα του 2009, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη από τους επενδυτές στην ελληνική οικονομία. Ο στόχος του προϋπολογισμού για την ανάπτυξη το 2018 είναι στο 2,5% και έχει χαρακτηριστεί εφικτός στόχος από παγκόσμια οικονομικά ινστιτούτα. Η ανεργία έχει πέσει από τα αστρονομικά ποσοστά του 27,9% το 2013-2014 στο 21,2%.

Η Κυβέρνηση στοχεύει μέσα στο 2019 να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις με σκοπό να ελαφρύνει τους πολίτες και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ για έξοδο από τα μνημόνια σταδιακά πραγματοποιείται.

Συνεχίζουμε χωρίς πανηγυρισμούς και χωρίς να επαναπαυτούμε για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη χώρας μας.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα