Simorelis

Πρόσφατα δημοσιεύματα εγκωμιάζουν τις δήθεν κοπιώδεις προσπάθειες της νέας ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον εκσυγχρονισμό του αδρευτικού δικτύου στα Τρίκαλα. Μιλούν μάλιστα για αποφασιστικότητα και γρήγορες πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των υποδομών άρδευσης του Νομού γεγονός που θα επιτρέψει στους αγρότες να ασχοληθούν μόνο με τη δουλειά τους. Ωραία τα λόγια, ωραίες και οι θριαμβολογίες της ΝΔ, μόνο που είναι όλα ΨΕΜΑΤΑ.

Ας πούμε τώρα και την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Το έργο στο για το οποίο γίνεται λόγος έχει τίτλο: «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0011069256 στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020»

Η ένταξη του έργου υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου του Νομού Τρικάλων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του αποτελεί έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης ηγεσίας του ΥπΑΑΤ. Το έργο εντάχθηκε πριν από τις εκλογές (πράξη υπ. αριθμ. 4705/2.7.2019 με υπογραφή του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής κ. Χαράλαμπου Κασσίμη). Η ΝΔ τότε δεν είχε ιδέα περί τίνος πρόκειται, το έργο σήμερα έχει ήδη προχωρήσει για τεύχη δημοπράτησης.

Έτσι λοιπόν είναι ανοιχτός ο δρόμος υλοποίησης του και το μόνο που απαιτείται είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες να το εκτελέσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Από τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου αναμένεται να ωφεληθούν κάτοικοι 12 χωριών των Τρικάλων.

Ας μην καμαρώνουν λοιπόν ορισμένοι για έργα που άλλοι έχουν προτείνει, προωθήσει και εργαστεί. Είναι απαράδεκτο η νέα κυβέρνηση να προσπαθεί να οικειοποιηθεί με φθηνούς επικοινωνιακούς τρόπους κάθε θετικό που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σαν να ήταν δικό τους επίτευγμα. Ας κοιτάξουν να τρέξουν τις διαδικασίες από εδώ και πέρα για τη γρήγορη υλοποίηση του έργου.

Καλά θα κάνουν στη ΝΔ να αφήσουν τους πανηγυρισμούς και να ασχοληθούν με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη στους αγρότες είτε αποδεικνύονται κούφια λόγια, είτε παραπέμπονται στις καλένδες. Τα νέα για το αγροτικό εισόδημα μετά και την κατάθεση του προϋπολογισμού προβλέπονται αρνητικά (εξαίρεσης των δαπανών ΔΕΚΟ από το χτίσιμο του αφορολόγητου, αύξηση των απαιτούμενων ψηφιακών συναλλαγών στο 30%, διεύρυνση της βάσης του ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ρεύμα).

Ακόμη η ελληνική κυβέρνηση δεν βρήκε να αρθρώσει ούτε μια λέξη για την επιβολή δασμών στα ελληνικά προϊόντα στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η τακτική αυτή της σημερινής κυβέρνησης, να μην επιδιώκει την συνδυαμόρφωση μετώπου στην Ε.Ε, οδηγεί στην απομόνωση. Το θύμα, βέβαια, παραμένει ο Έλληνας αγρότης και κτηνοτρόφος.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην Βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Επιχειρούν παντού τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον καθαρισμό ποταμών, την ενίσχυση αναχωμάτων και την αποκατάσταση δικτύου 

Σε δεκάδες σημεία συνεχίζουν να επιχειρούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον…