Mixalakis Arxi 19-6-17 1

«Γρήγορες εκτιμήσεις & δίκαιες αποζημιώσεις», ζητά από τον ΕΛΓΑ ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης, ύστερα από την παρουσία του & τις εκ του σύνεγγυς επαφές του, που είχε με τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών, από την περασμένη Παρασκευή 16/6 έως & σήμερα.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Μιχαλάκης στις πληγείσες περιοχές & από τους Γόμφους σήμερα Δευτέρα 19/6, δήλωσε στο Pylinews.gr: «Υπάρχει μεγάλη καταστροφή, καθώς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις & χαλαζοπτώσεις, επλήγησαν αρκετές περιοχές στους Δήμους Πύλης, Καλαμπάκας & Τρικκαίων. Ζητούμε από τον ΕΛΓΑ να προστρέξει, κάνοντας δίκαιες & γρήγορες εκτιμήσεις & οι αποζημιώσεις να δοθούν όσον το δυνατόν γρηγορότερα. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια & φυσικά ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, είμαστε δίπλα στους αγρότες, στηρίζουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου & το βιος τους & πρέπει απαραίτητα οι άνθρωποι αυτοί να δικαιωθούν».

Σχετικά με ερώτησή μας, εάν οι διαθέσιμοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ επαρκούν για την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών είπε: «Όπως ενημερώθηκα & από την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κα Τζιλούλη, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν, καθώς αυτή τη στιγμή η Π.Ε Τρικάλων εξυπηρετείται από έναν μόνο υπάλληλο & αν η Υπηρεσία δεν επανδρωθεί με επιπλέον προσωπικό, η διαδικασία θα είναι αρκετά χρονοβόρα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει & τρία χρόνια. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε ότι & με την πίεση των κυβερνητικών βουλευτών & τη δική μας, η κυβέρνηση θα κατανοήσει το πρόβλημα, κάνοντας τις αναγκαίες τοποθετήσεις υπαλλήλων, ώστε να οι εκτιμήσεις να ολοκληρωθούν άμεσα.» 

Όσον αφορά στους Γόμφους & ύστερα από το καταστροφικό διήμερο 16-17/6/2017, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε πως: «Από επιτόπιους ελέγχους κλιμακίου της ΔΑΟΚ, εκτός των ελέγχων για τις ζημιές από την πλημμύρα & την χαλαζόπτωση, εντοπίστηκαν & προβλήματα σε αποστραγγιστικά κανάλια, που δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα & για το λόγο αυτό, Δήμος, Κοινότητα & ΤΟΕΒ πρέπει να συνεργαστούν στενά σε μια κατεύθυνση λύσης, στην οποία η Αντιπεριφέρεια θα συμβάλει τα μέγιστα! Ήδη ο καθαρισμός του ρέματος από Παλαιομονάστηρο μέχρι τους Γόμφους, έχει δρομολογηθεί, έχει μπει σε πρόγραμμα, ενώ θα δοθούν κάποια μέτρα σωληνώσεων, προς άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων».

Σχετικά με την ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού «Γόμφοι – Λαζαρίνα», του εναπομείναντος κομματιού ο κ. Μιχαλάκης είπε: «Η μελέτη έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή & θα ολοκληρωθεί μέσα στον χρόνο. Θεωρούμε πως θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στον Ιούλιο, επομένως οι εργασίες αποπεράτωσης του έργου θα ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτέμβρη». 

Ακόμη ο κ. Μιχαλάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του «Γ. Σ. Γόμφοι» κ. Ευαγγ. Μπράμη, τον Αντιδήμαρχο Πολ. Προστασίας & Αθλητισμού κ. Άρη Τζάνη, τον πρόεδρο της Κοινότητας & τον τοπικό σύμβουλο κ. Θαν Κιάφα, επισκέφτηκε τον άθλιο μπασκετικό χώρο, που ο «Γ.Σ. Γόμφοι» ως εκπρόσωπος του Δ. Πύλης στο πρωτάθλημα & τις λοιπές διοργανώσεις της ΕΣΚΑΘ, αλλά & ως Σύλλογος που διατηρεί πάνω από 70 παιδάκια στις υποδομές του, είναι αναγκασμένος να κάνει κάποιες προπονήσεις σε σχεδόν τσιμεντένιο υπόστρωμα, ενώ είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου, οι αγώνες να γίνονται σε κλειστό γυμναστήριο. Και γι’ αυτό το ζήτημα ο Αντιπεριφερειάρχης είπε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για την εξεύρεση λύσης.

IMG_0291 Basket 19-6-2017 Mixalakis 19-6-17 2 Mixalakis 19-6-17 3

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το μήνυμα της υποψήφιας Περιφεριακής συμβούλου, Παναγιώτας Μανταλιά, για την μάχη της Κυριακής

Ολοκληρώνεται μία αρκετά περίεργη προεκλογική περίοδο λόγω των καταστροφών που ζήσαμε από …