eurokinisi

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για αυλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής από μικτά κλιμάκια αστυνομικών.

Περίπου 25 task force (ομάδες)… συλλήψεων έχουν σχηματιστεί προκειμένου να προβούν στις επικείμενες συλλήψεις πρώην βουλευτών, πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγή, που αναμένεται να διαβούν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της χώρας. Τουλάχιστον 80 αστυνομικοί θα συμμετάσχουν σε αυτές μεταξύ των οποίων και 10 ΕΚΑΜίτες!

Πρόκειται για μικτά κλιμάκια των τεσσάρων αστυνομικών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και «σπασμένες» ομάδες της ΕΚΑΜ, που θα ενταχθούν σε κάποια από αυτά τα κλιμάκια ανάλογα με την… επικινδυνότητα των κατηγορουμένων.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προετοιμαστεί για τουλάχιστον 30 συλλήψεις, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι 13 θα είναι πρώην βουλευτές και πολιτικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος και 14 ακόμη μέλη του, που έχουν κριθεί ένοχα για συμμετοχή στην δολοφονία Παύλου Φύσσα (11 άτομα), και για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων και των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ (τρία άτομα), μεταξύ των οποίων και οι «πυρηνάρχες» της Νίκαιας και του Περάματος.

 Σε αστυνομική επιτήρηση για την πιθανότητα σύλληψής τους, βρίσκονται ακόμη 12 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων 4 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι όμως ενδέχεται να λάβουν ποινές με ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις

Από την στιγμή που σήμερα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης με τις ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Αυτός με την σειρά του θα διαβιβάσει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης για τους καταδικασμένους προς την αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει σε κατ’ οίκων έρευνες εντοπισμού και σύλληψής τους. Στελέχη της αστυνομίας, εκτιμούν πως τα αριθμητικά δεδομένα συλλήψεων ή οικειοθελών προσελεύσεων είναι «μισοί-μισοί».

Κάποιοι θα προτιμήσουν την αυτόβουλη παράδοση ως δείγμα «καλής διαγωγής» για τα μελλοντικά αιτήματα αποφυλακίσεων και κάποιοι άλλοι το… show, με ΕΚΑΜ, χειροπέδες και αυτοκινητοπομπές υπερπαραγωγής για την μεταγωγή τους, αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στις συλλήψεις του Σεπτεμβρίου του 2013.

Από την στιγμή της σύλληψης ή παράδοσης, θα μεταφερθούν αρχικά στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και από εκεί θα μεταχθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που έχει ορίσει ο δικαστικός λειτουργός. Στην περίπτωση που συλληφθούν ή παρουσιαστούν αυτοβούλως κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε θα παραμείνουν στις αστυνομικές υπηρεσίες και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Οι υποψήφιες φυλακές

Οι «υποψήφιες» φυλακές μεταφοράς τους είναι 12, ενώ φαίνεται να αποκλείονται αυτές του Κορυδαλλού, όπως επίσης οι αγροτικές ή φυλακές κατάδικων για οικονομικά εγκλήματα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Άμφισσας. Για τους υπολοίπους υπάρχουν «θέσεις» στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης.

Η «κατανομή» των καταδικασμένων θα είναι σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ στην περίπτωση που μεταφερθούν σε ίδια, θα είναι σε διαφορετικές πτέρυγες με … Prive κελιά και ξεχωριστό προαυλισμό. Βασική επιδίωξη των Αρχών η αποφυγή της πιθανότητας επιθέσεων εναντίον τους ή οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε καταδικασμένους που βρίσκονται σε ρήξη…

Πηγή: thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

ΑΠΣ Τρίκαλα- Ελληνορωμαϊκή πάλη: Ο προπονητής μας… ο δάσκαλός μας

Προπονητής: αυτός που προετοιμάζει συστηματικά αθλητή.  Δάσκαλος: αυτός που καθοδηγεί και …