xioni pertouli

Ύστερα από την παρατεταμένη χειμωνιάτικη ανομβρία και τις «ξεροπαγανιές», ο φετινός Απρίλης αφήνοντας στην άκρη τα ψέματα, μπουκάρισε με ένα πρωτοφανές ανοιξιάτικο τσουχτερό κρύο, δείχνοντας τα δόντια του, με χιόνια στα ορεινά & ισχυρές βροχές στα πεδινά τμήματα και του Δ. Πύλης.

Το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει από την Παρασκευή το βράδυ & όλο τα Σάββατο μέχρι κι αυτή τη στιγμή συνεχίζει να πέφτει πυκνό στον ορεινό Δ. Πύλης, με το ύψος του να φτάνει και να ξεπερνά στο χιονοδρομικό κέντρο, τα 50 εκατοστά, ενώ στο Περτούλι στα κεντρικά του σημεία τα 25 με 30 και στις γειτονιές που βρίσκονται πιο ψηλά, να αγγίζει και εκεί τα 50 εκατοστά περίπου.

Ο ξαφνικός και απρόσμενος για την εποχή χιονιάς, δεν αιφνιδίασε Αντιπεριφέρεια Τρικάλων & Δήμο Πύλης, καθώς μηχανήματα επιχειρούσαν από τις πρώτες κιόλας ώρες σε όλο το ορεινό δίκτυο, από την θέση «Τζιατζιά» και πάνω, καθώς και από την νοτιοδυτική πλευρά, από «Ψάρρο» & προς τα πάνω, με αποχιονισμούς και ρίψεις αλατιού, διατηρώντας τους δρόμους ανοιχτούς, με την κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Περτουλίου κ. Δημ. Παπαχαραλάμπους σε στενή συνεργασία με τον Αντ/ρχο Πολ. Προστασίας κ. Άρη Τζάνη, έριξαν στη μάχη του αποχιονισμού από σήμερα το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα που επιχειρεί σε όλη την Κοινότητα και όπου αλλού αυτό θα απαιτηθεί.

Η κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να «φουσκώσει» κι ο Πορταϊκός, με τους παρακείμενους παραποτάμους & χειμάρρους του, χωρίς ωστόσο το φαινόμενο να εμπνέει καμία ανησυχία.

Σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις, το φαινόμενο θα συνεχιστεί με μικρότερη ένταση ακόμη και αύριο Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

IMG_3597

IMG_3600

IMG_3603

IMG_3605

IMG_3606

IMG_3607

IMG_3609

IMG_3610

IMG_3611

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…