xionia

Κύμα δυνατού «χιονιά», σαρώνει από το πρωί τα ορεινά του Δ. Πύλης & του Νομού γενικότερα, ενώ δυνατή βροχή συνεχίζει να πέφτει ασταμάτητα από χθες το μεσημέρι στα πεδινά.

Το χιόνι ξεκίνησε να πέφτει από το Κοτρώνι & προς τα πάνω, γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα & από εκείνη την ώρα έως τώρα λίγο μετά τις 12:30μ το ύψος του ξεκινάει από 20-25 εκ στην περιοχή της Ελάτης, ενώ από τα Περτουλιώτικα λιβάδια & άνω το ύψος του ξεκινάει από 40-45εκ. & σε κάποια σημεία φθάνει τα 80!

Σε επικοινωνία μας με τον Περιφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, αυτός μας ενημέρωσε πως από την πρώτη κιόλας στιγμή, 25 μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται ήδη επί τω έργω, ώστε οι κεντρικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές. Θέμα με χιονοπτώσεις έχουμε σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο, στο οποίο οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά αλυσίδες.

Συγκεκριμένα από Κοτρώνι- γέφυρα «Αλεξίου», Στουρναραίικα – Μεσοχώρα, Καστανιά- τρία ποτάμια-Χαλίκι, Τρυγώνα-Μαλακάσι, Μαυρέλι -Φωτεινό.

Πριν από λίγο, διεκόπη & η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μεγ. Καλύβια – Μαγούλα, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πάμισσου στο σημείο της γέφυρας της Μαγούλας, σημείο στο οποίο συμβαίνει να εκτονώνεται η υπεποσότητα των νερών του Πάμισσου.

Επίσης σε επικοινωνία μας που είχαμε με το νέο Αντ/ρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Σωτ. Αγγέλη, μας ενημέρωσε πως & τα μηχανήματα του Δήμου έχουν πιάσει δουλειά από νωρίς το πρωί, με εκχιονισμούς σε Τ.Κ. , ενώ αντιμετωπίζονται επίσης κατολισθητικά & πλημμυρικά φαινόμενα, προς το παρόν σε Πόρτα Παναγιά & Αγ. Βησσαρτίωνα & στη συνέχεια όπου αλλού χρειασθεί, η επέμβαση του Δήμου θα είναι, όσο το δυνατόν πιο άμεση.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…