Xara Kaliora

Μία νέα όμορφη και δυναμική παρουσία η ιατρός Χαρά Καλιώρα, γεμάτη ζωντάνια, αυτοπεποίθηση και αστείρευτη ενέργεια, έχει μάθει μέσα από την δουλειά της και την θετική αύρα που εκπέμπει, κάθε μέρα να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει και να βελτιώνει τη ζωή όλων γύρω της, πήρε την μεγάλη απόφαση να κατέλθει για πρώτη φορά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του Κώστα Μαράβα & στην Δ.Ε. Γόμφων, εμφορούμενη από αισθήματα ανιδιοτελούς προσφοράς, αγάπης για τον τόπο της και των ανθρώπων του, προσδίδοντας μιαν άλλη αισθητική και οπτική στο ομολογουμένως ανανεωμένο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρώτα ο Άνθρωπος», αποτελώντας ένα ακόμη ισχυρό βέλος στην φαρέτρα του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Μαράβα.

Η  Συνέντευξη…

Κα Καλιώρα, θα σας ζητούσα αρχικά να μας συστηθείτε. Ποια είναι η Χαρίκλεια, κατά κόσμον Χαρά Καλιώρα & τι ήταν αυτό που σας ώθησε να συμμετάσχετε σε αυτή την προεκλογική αυτοδιοικητική μάχη;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Είμαι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα μέσα σε μία πολυπληθή οικογένεια, αποτελούμενη όχι μόνον από τους γονείς και τα αδέλφια μου, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο από παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες και εξαδέλφια, όλοι πολύ δεμένοι μεταξύ μας.

Θεωρώ ότι τα ευτυχισμένα παιδικά μου χρόνια και οι στενοί δεσμοί μου με την οικογένειά μου και τον τόπο μου, με έκαναν να νιώθω ότι το ενδιαφέρον και η φροντίδα για τους ανθρώπους γύρω μου είναι κατά κάποιον τρόπο φυσικό μου καθήκον, γι’ αυτό και αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά πλέον στην τοπική πολιτική σκηνή.

  • Είναι η πρώτη σας φορά που ασχολείσθε με την πολιτική & υπό ποίο πρίσμα την αντιλαμβάνεσθε;

Ναι, είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Αντιλαμβάνομαι την πολιτική όχι ως «επάγγελμα» ή ως «καριέρα», όπως πολύ φοβάμαι την αντιλαμβάνεται πολύς κόσμος, αλλά περισσότερο ως μία οργανωμένη δράση προς την επίτευξη κοινωφελούς σκοπού, ως μία διαρκή προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών και του επιπέδου ζωής των πολιτών.

  • Γιατί επιλέξατε να τεθείτε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό «Πρώτα ο Άνθρωπος», με επικεφαλής των Κώστα Μαράβα;

Ο συνδυασμός του Κώστα Μαράβα τιτλοφορείται «πρώτα ο άνθρωπος» και ο τίτλος αυτός συνοψίζει την αντίληψή μου για το πώς θα πρέπει να είναι ο δήμος απέναντι στον πολίτη. Οραματίζομαι έναν ανθρωποκεντρικό δήμο, όπου το πρώτο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η επίλυση καθημερινών προβλημάτων, ώστε να αποκτήσουν οι δημότες του Δήμου Πύλης ποιότητα ζωής.

  • Στην έως τώρα προσωπική σας πορεία, έχετε συμμετάσχει σε κοινωνικές δράσεις & από ποια θέση;

Δεν μου δόθηκε μέχρι σήμερα η ευκαιρία να συμμετάσχω σε κοινωνικές δράσεις, αν και τα τελευταία χρόνια ήταν κάτι που με απασχολούσε. Αλλά πρέπει να έρθει η σωστή χρονική στιγμή για να το κάνεις, και νομίζω πως για μένα σωστή αυτή στιγμή, ήρθε τώρα.

  • Ποια είναι η άποψή σας για την έως τώρα πορεία της παρούσας δημ. Αρχής στο τιμόνι του Δήμου Πύλης;

Το να κρατά κανείς το τιμόνι ενός Δήμου δεν είναι εύκολη δουλειά. Μπορεί να υπήρξε μια κάποια αργοπορία στην επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η νυν δημ. Αρχή, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε σε καμία περίπτωση, πως αυτή λειτούργησε μέσα σε δύσκολες οικονομικά συγκυρίες, στην «μνημονιακή» όπως λέμε εποχή, μια εποχή πολύ δύσκολη για την χώρα μας.

 Παρ’ όλα αυτά η παρούσα δημ. Αρχή λειτούργησε με υπευθυνότητα ιεραρχώντας τα πολλά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει, καταφέρνοντας πολλά πράγματα ξεπερνώντας «εαυτόν» πολλές φορές, που δεν είναι της παρούσης να αναφέρω. Θα πω μονάχα τούτο, το κοινώς παραδεκτό, το γεγονός ότι μετά από επίσημη έρευνα του ΚΕΦΙΜ, ο Δήμος μας είναι μεταξύ των δέκα πρώτων ανάμεσα σε 325 Δήμους απ’ όλη την χώρα, όσον αφορά στην ορθή οικονομική διαχείριση, καταφέρνοντας συνάμα να αξιοποιήσει και μέσω της Τεχνικής του Υπηρεσίας, μια σειρά προγραμμάτων τα οποία έφεραν χρήματα στα ταμεία του Δήμου, που θα μετουσιωθούν σε έργα στο αμέσως χρονικό διάστημα, μετατρέποντας τον Δ. Πύλης σε ένα απέραντο «Εργοτάξιο».

 Επίσης σημαντική ήταν η δουλειά που έγινε στην μείωση του χρέους, αλλά και στην αποπληρωμή προϋπάρχοντων άλλων χρεών και να είναι συνεπείς στις τρέχουσες οικονομικές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να βγαίνει «ασπροπρόσωπος» και με κύρος στους προμηθευτές του.

  • Στην περίπτωση εκλογής σας, ποιο θεωρείτε το δυνατότερο ατού σας & σε ποιον τομέα στα του Δήμου θα ταίριαζε;

Το δυνατότερό μου ατού ως άνθρωπος είναι η επιμονή μου και η σκληρή δουλειά μου για την επίτευξη των στόχων μου. Αν οι δημότες του Δήμου Πύλης με τιμήσουν με την ψήφο τους και με εκλέξουν ως εκπρόσωπό τους στο Δήμο, είμαι έτοιμη να τους υπηρετήσω από οποιοδήποτε πόστο μου ανατεθεί.

  • Πόσο ψηλά βάζετε τον πήχη & μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε για την επίτευξη των στόχων που θα θέσετε;

Πράγματι, βάζω ψηλά τον πήχη. Από πολύ μικρή έχω μάθει να μην φείδομαι κόπου και χρόνου για την επίτευξη των στόχων μου.

  • Είναι σημαντική & απαραίτητη κατά την γνώμη σας η συμμετοχή της γυναίκας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα;

Σαφέστατα ναι! Οι εποχές που ο πολιτικός στίβος ήταν ανδροκρατούμενος έχουν – ευτυχώς – περάσει ανεπιστρεπτί. Θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται γυναικείες παρουσίες, οι οποίες θα δώσουν άλλη δυναμική στο Δήμο.

  • Mέσα από την ειδικότητά σας, με ένα ευρύ και βαρύ βιογραφικό που διαθέτετε, πώς μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτόν τον τομέα. Στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας;;

Υπηρετώ ως γιατρός στην περιοχή εδώ και 15 χρόνια. Λόγω ακριβώς της ειδικότητάς μου, ας μου επιτραπεί να πω ότι γνωρίζω τα της Υγείας εκ των έσω. Γνωρίζω δηλαδή πάρα πολύ καλά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του τομέα της Υγείας στην περιοχή μας, γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες του Δήμου Πύλης και ιδιαίτερα στα μικρότερα και πιο απομακρυσμένα χωριά. Η γνώση του προβλήματος είναι, νομίζω, το πρώτο βήμα για τη λύση του και προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύω να κινηθώ, αν μου δοθεί η ευκαιρία που ζητώ από τους πολίτες του Δήμου Πύλης.

  • Ποια είναι η εμπειρία σας στην μέχρι τώρα προεκλογική σας πορεία;

Πραγματικά μοναδική! Είναι συγκινητική η αγάπη του κόσμου, ο τρόπος που με υποδέχονται, η αγκαλιά τους, η δοτικότητά τους. Στη σύντομη προεκλογική μου πορεία είχα την ευτυχία να γνωρίσω πολύ γλυκούς και αξιολάτρευτους ανθρώπους, που με παρακινούν να κάνω το καλύτερο δυνατό μου.

  • Εάν σας ρωτούσα την άποψή σας για μια συνολική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τι θα απαντούσατε;

Μέσα από τις πολλές περιοδείες που έχω κάνει, συνοδεύοντας τον Δήμαρχο, αλλά κινούμενη και προσωπικά σε πολιτιστικές συναθροίσεις, ερχόμενη δια ζώσης σε επαφή με τον κόσμο, θεωρώ ότι τα μηνύματα είναι όχι απλά ελπιδοφόρα και ενθαρρυντικά, αλλά ξεκάθαρα σαφή, με εντολή για μια νέα μεγάλη νίκη του Κώστα Μαράβα, Μια νίκη των ίδιων των πολιτών…

…Νίκη από την πρώτη Κυριακή!!!

kaliora Xara

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα