Arxiki copy

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Το άνευ προηγουμένου ακραίο φαινόμενο, έπληξε τις πεδινές περιοχές του Δήμου, από Ελευθεροχώρι έως τους Γόμφους, προκαλώντας ανυπολόγιστες  ζημιές σε καλλιέργειες & οικίες.

Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι & για μισή ώρα… βροχή, χαλάζι που έφτανε το μέγεθος κορόμηλου, συνοδευόμενα από ανέμους που ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ, σφυροκοπούσαν ανελέητα κάθε τι, στο διάβα τους, σκορπώντας τον όλεθρο & την καταστροφή.

Καλλιέργειες αποδεκατίστηκαν, κεραμοσκεπές έσπασαν, παντζούρια & πόρτες οικιών που ήταν εκτεθειμένα σπάσανε, με την χαλαζόπτωση «Χιροσίμα» να αφήνει  στο τέλος μια εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βγαλμένη από ντοκιμαντέρ  του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Ακόμη &  οι πιο ηλικιωμένοι, δεν θυμούνται ποτέ στα χρονικά & στις παραπάνω περιοχές, να συνέβη κάτι παρόμοιο.

Αποσβολωμένοι ακόμη οι κάτοικοι, δεν μπορούν να εξηγήσουν το μένος αυτό της φύσης, που μόλις σε μισή ώρα είδαν το βιος τους ολάκερο & τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, να γίνονται «φύλλο & φτερό».   Τώρα με δάκρυα στα μάτια, αναρωτιούνται, όχι  μόνο πώς θα ξεχρεώσουν το επενδυμένο κεφάλαιο, αλλά & πώς θα ανταπεξέλθουν βιοποριστικά  στο υπόλοιπο της χρονιάς, σε καιρούς που έμμεσοι & άμεσοι φόροι τρέχουν, χωρίς καμιά διάκριση.

Ο Αντ/ρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των κατοίκων της περιοχής, σπεύδοντας να εκτιμήσει την κατάσταση ιδίοις όμασι, αρχίζοντας από τους Γόμφους,  ενημερώνοντας παράλληλα & τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, για το μέγεθος  της πρωτοφανούς για τα χρονικά & τα δεδομένα της περιοχής, καταστροφής τύπου «Τσουνάμι».

Χρ Μιχαλάκης: «Πρωτοφανές! Μεγάλη η καταστροφή. Δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει επιστροφή. Άμεσα πρέπει να επιληφθεί ο ΕΛΓΑ , κάνοντας γρήγορες & δίκαιες αποζημιώσεις».

Αύριο το πρωί οι πρόεδροι των Τ.Κ., που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο, θα δώσουν εντολή στους ανταποκριτές του ΟΓΑ να κάνουν την αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ώστε να δρομολογηθούν οι ανάλογες ενέργειες από πλευράς του, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εντολή του Περιφερειάρχη,  θα στείλει άμεσα Γεωπόνους της ΔΑΟΚ, της αρμόδιας Υπηρεσίας, να εκτιμήσουν την κατάσταση, συντάσσοντας  την προβλεπόμενη έκθεση.

Και σαν μην έφτανε η τεράστια ζημιά που προκλήθηκε, οι πληγέντες παραγωγοί «πέσανε» & στην απεργία των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ, κάτι το οποίο δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση της όλης υπόθεσης.

(***Η αρχική λήψη του βίντεο, έγινε από «σοφίτα», στους Γόμφους)

IMG_0001 copy IMG_0002 copy IMG_0003 copy IMG_0006 copy IMG_0007 copy IMG_0012 copy IMG_0018 copy IMG_0022 copy IMG_0027 copy IMG_0029 copy IMG_0031 copy IMG_0033 copy IMG_0040 copy IMG_0045 copy IMG_0047 copy IMG_0051 copy

IMG_1207 copy
Βαμακοκαλλιέργεια
IMG_1209 copy
Αμπέλι
IMG_1212 Αρώνια copy
Αρώνια
IMG_1216 copy
Χιονισμένο τοπίο
IMG_1225 copy
Καλαμπόκι

IMG_1205 copy IMG_1208 copy IMG_1215 copy IMG_1217 copy IMG_1220 copy IMG_1227 copy IMG_1230 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…