e7a650161fadf72c99ed9f945970f39b
  • Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο
  • Η δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια λίγο μετά τις 07.00 το πρωί της Τετάρτης η αποβίβαση και των 875 επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ του εν πλω και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.

Η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα σε φορτηγό στο γκαράζ, και ενώ το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά έπλεε ανοιχτά της Ύδρας. Το πλοίο μετέφερε επίσης 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Αμέσως δόθηκε εντολή για εκκένωση, και τα μέλη του πληρώματος μοίρασαν στους επιβάτες σωσίβια, ενώ κατέβασαν και τη μεγάλη σωστική λέμβο. Όλοι κατόπιν εντολής εγκατέλειψαν το εσωτερικό του πλοίου που είχε γεμίσει με καπνό, και κατευθύνθηκαν προς τα πάνω καταστρώματα.

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα, Τετάρτη από άλλο πλοίο.

Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.

Ν. Σαντορινιός: Χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των επιβατών

«Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

altsantiri.gr
Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…