Fysika katharisrtika

Πόσο καθαρά είναι τα ντουλάπια, ο πάγκος και τα πλακάκια της κουζίνας; Ακόμη και αν η βρομιά δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι, το λίπος συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου σε διάφορα σημεία της κουζίνας. Αν είσαι κατά των χημικών και των καθαριστικών του εμπορίου, το Goddess.gr σου δίνει ιδέες για οικολογικά, φυσικά καθαριστικά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις λίπος, βρομιά και βακτήρια.

Αυτά τα φυσικά καθαριστικά είναι αποτελεσματικά όσο και τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του σουπερμάρκετ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις επιφάνειες του χώρου της κουζίνας, από ντουλάπια, πλακάκια, πάγκους, μέχρι την εστία κι άλλες συσκευές.

1. Μαγειρική σόδα και έλαιο ευκαλύπτου

Η μαγειρική σόδα, όπως έχουμε ήδη αναλύσει και στο παρελθόν στο Goddess.gr είναι από τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι και ιδανική για την απομάκρυνση υπολειμμάτων λίπους. Το έλαιο ευκαλύπτου, είναι επίσης γνωστό για την απολυμαντική του δράση ενώ η μυρωδιά του δίνει αίσθηση φρεσκάδας στο χώρο.

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα μπολ ανάμειξε 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας, 1 κουταλιά καθαριστικού σαπουνιού για τα πιάτα, 10 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου και 2 φλιτζάνια νερό. Ρίξε το μείγμα σε έναν ψεκαστήρα και έτοιμο το φυσικό σου καθαριστικό. Ψέκασε στις επιφάνειες της κουζίνας και άσε το να δράσει για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια τρίψε με ένα σφουγγάρι ή πανί και θα δεις τα λίπη να αφαιρούνται ως δια μαγείας.

2. Ξίδι με αιθέριο έλαιο λεμονιού

Χάρη στα οξέα των δύο υλικών, αυτό το μείγμα είναι από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την απολύμανση των επιφανειών της κουζίνας. Η εφαρμογή του μείγματος μαλακώνει τα λίπη που έχουν συσσωρευτεί και τα απομακρύνει.

Πώς θα το φτιάξεις

Αναμιγνύεις ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Βάζεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζεις τις επιφάνειες αφήνοντάς το να δράσει για τρία μόλις λεπτά. Τρίβεις με ένα σφουγγάρι και στεγνώνεις με καθαρό πανί.

goddess.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Την Πέμπτη 2/11, η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου, στην Πιαλεία