Arxiki

Για άλλη μια φορά ύστερα από ένα χρόνο, κατόπιν του πλημμυρικού συμβάντος της 8ης προς 9ης Σεπτεμβρίου του 2016, «φούσκωσε» επικίνδυνα ο Πηνειός σε Φωτάδα & Βαλομάνδρι, με το ύψος του νερού να φτάνει στα όρια των όχθεων  αυτού & η ανησυχία κατοίκων & Υπηρεσιών να είναι έκδηλη, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν έως & το Σάββατο.

Δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι, αποδίδουν το φαινόμενο στην ολιγωρία & την γραφειοκρατεία των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο έργο καθαρισμού του ποταμού σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς όπως λένε οι ίδιοι, το πρόβλημα δημιουργείται & από μια σειρά παραγόντων, όπως τα δέντρα που υπάρχουν στην κοίτη & δεν έχουν κοπεί ακόμη ή όσα κόπηκαν δεν μεταφέρθησαν εκτός κοίτης, με αποτέλεσμα αυτά να παρασύρονται από την δύναμη του νερού & σε κάποια σημεία, όπως στη γέφυρα του Βαλομανδρίου με τα Ρόγγια, να φράσουν τη διατομή της γέφυρας ανάμεσα στα βάθρα αυτής, με το νερό να μην έχει εύκολη απορροή στο διάβα του & να διαχέεται εκατέρωθεν της κοίτης.

Επίσης η μη εκβάθυνση της κοίτης από φερτά υλικά, κυρίως χώμα & χαλίκι, είχε ως αποτέλεσμα να μικρύνει & το βάθος & το πλάτος του ποταμού, σε σημείο μάλιστα, τα «Ζαρζανέτια»(αναχώματα από πέτρες, στερεωμένα με σίτες) που υπάρχουν & στις δυο πλευρές της κοίτης & ενώ το 1958 που είχαν κατασκευαστεί, βρίσκονταν, σε σχέση με την κοίτη του ποταμού, 2,5 μέτρα πιο πάνω, τώρα πλέον να έχουν έρθει σχεδόν στα ίσια, μιας κι από τότε δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή αντιπλημμυρική επέμβαση.

Στην περιοχή, από το πρωί βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, τα οποία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για εκτόνωση το προβλήματος, με επεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού, απομακρύνοντας κλαδιά δέντρων & φερτά υλικά.

Σε επικοινωνία μας με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας & τον επικεφαλής Αντιδήμαρχο κ. Άρη Τζάνη, μας δήλωσε πως ο Δήμος παρακολουθεί στενά το θέμα, βρίσκεται σε επιφυλακή & σε διαρκή επικοινωνία με την Αντιπεριφέρεια & προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας & προπαντός πανικού από πλευράς των κατοίκων.

Για το θέμα μίλησε στην κάμερα του PyliNews.gr & η Αντιδήμαρχος Β’ Τομέα του Δ. Τρικκαίων κα Ελένη Πούλιου.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

 


IMG_0947 IMG_0948 IMG_0950 IMG_0951 IMG_0953 IMG_0954 IMG_0955 IMG_0958 IMG_0959 IMG_0960

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…