vietnam

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και είκοσι δύο αγνοούνται

Τουλάχιστον είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βιετνάμ από τυφώνα που έπληξε τα κεντρικά και τα νότια της χώρας, λίγες ημέρες πριν η περιοχή φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC).

Ο τυφώνας Ντάμφρεϊ έφτασε το Σάββατο, με ανέμους που πνέουν με 130 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας ζημιές σε 40.000 σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης. Οι αρχές χαρακτηρίζουν τον τυφώνα τον χειρότερο που έχει πλήξει τη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και δεκαετίες. Τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 22 αγνοούνται.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σφυροκοπούν την παράκτια ζώνη σήμερα και οι πλημμύρες έκοψαν στη μέση έναν από τους σημαντικότερους οδικούς άξονες της χώρας, καθώς τα νερά κάλυψαν 30 χιλιόμετρα κατά μήκος του δρόμου αυτού. Το βαρύτερο πλήγμα υπέστη η περιοχή γύρω από την πόλη Νια Τραν, 500 χλμ. νότια της παράκτιας πόλης Ντανάι, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος της APEC εντός της εβδομάδας. Η Ντανάι θα υποδεχθεί τη 10η Νοεμβρίου τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τους ηγέτες των χωρών-μελών της APEC.

(φωτογραφία αρχείου)

newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πότε η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι

Η παρακεταμόλη μπορεί να βλάψει το συκώτι σας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε α…