tei karditsas

tei

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών ΙΙ.» και με συνεργασία του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου -Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, και των εταιρειών:i) τεχνικό γραφείοNoisis7Groupκαι ii) βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Κων/νος& Ιωάννης Πασχάλης Ο.Ε., που εδρεύουν στην Καρδίτσα, προκηρύσσεται Φοιτητικός Διαγωνισμός με τη συμμετοχή όλων των ενεργών φοιτητών του τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε., με την εξής θεματολογία:

Σχεδιασμός ξύλινου ή μικτού σκίαστρου (αυτοκινήτων)

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να σχεδιάσουν ένα σύστημα σκίασης αυτοκινήτων που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου τοποθέτησης. Το σύστημα σκίασης θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον έξι (6) θέσεις επιβατικών ΙΧ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο σχεδιασμό τόσο των μορφολογικών χαρακτηριστικών  του συστήματος σκίασης (minimaldesign, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, οργανικές μορφές, κλπ)  όσο και στη στιβαρότητα των στοιχείων της κατασκευής χωρίς υπερβολές που θα αυξήσουν το κόστος.Η κατασκευή δύναται να είναι εξ’ ολοκλήρου από υλικά ξύλου, ή να είναι σε συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό. Η κατασκευή να αφορά μερικώς την αξιοποίηση ελληνικής ξυλείας ελάτης ή/και πεύκης.

Περιορισμοί σχεδιασμού/κατασκευής:

* εύκολη συναρμολόγηση μερών

* ελευθερία χρωμάτων

* αξιοποίηση ελληνικής ξυλείας

 

Οι φοιτητές καλούνται έως 07/01/2019 να καταθέσουν στην επιτροπή ([email protected]) την πλήρη πρότασή τους σε ηλεκτρονική μορφή.Στην πρόταση θα υπάρχουν αρχεία με τις φωτορεαλιστικέςαπεικονίσεις του χώρου σε διαφορετικές όψεις, καθώς επίσης και λίστα υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την εν λόγω κατασκευή.

Βραβεία:

1οΗλεκτρονική συσκευήTablet

2ο    Ηλεκτρονική συσκευή Tablet

3οΗλεκτρονική συσκευήTablet

 

Επιτροπή αξιολόγησης:

Αθανάσιος Μακρής, MSc, βιομηχανικός σχεδιαστής

Παντελής Μαλέτσικας, MSc, πολιτικός μηχανικός

Γεώργιος Μαντάνης, PhD, επιστήμων ξύλου

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…