Arxiki

Στα Τρίκαλα & για τις ανάγκες των εργασιών της «11ης Συνόδου ΦοΔΣΑ»(Φορέων, Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων, βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, όπου στο περιθώριο αυτής συζήτησε με υπηρεσιακούς τοπικούς παράγοντες τις λεπτομέρειες & κάποιες τροποποιήσεις που αφορούν στους περιβαλλοντικούς όρους, ώστε να προχωρήσει το Υδροηλεκτρικό στη Μεσοχώρα.

Ο κ. Φάμελλος μετά το πέρας των εργασιών της «11ης Συνόδου ΦοΔΣΑ» & στα γραφεία του τοπικού ΣΤΡΙΖΑ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών κ. Χρ. Σιμορέλη & Παναγιώτας Δριτσέλη απουσιάζοντος του κ. Σ. Παπαδόπουλου στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στην οποία εκτός των άλλων αναφέρθηκε συνοπτικά & κατανοητά στο φράγμα της Μεσοχώρας.

Σ. Φάμελλος: «Η τελική υπογραφή, (για την λειτουργία του Υ/Σ) δεν θα είναι μια απόφαση ενός Υπουργού. Θα είναι απόφαση μιας οργάνωσης, μιας κυβέρνησης, μιας κοινωνίας & της Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Υπουργός ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στον Υδροηλεκτρικό χαρακτήρα του φράγματος, δηλώνοντας πως είναι ανάγκη να λειτουργήσει, αποδεικνύοντας ότι με αυτή την κυβέρνηση, επιτέλους ενεργοποιούνται θέματα & καθυστερήσεις δεκαετιών για τη χώρα. Γιατί όλα μπορούν να γίνουν προς όφελος όλων, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε επίσης, πως αυτή ήταν η τελευταία εβδομάδα διαβουλεύσεων σχετικά με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί, καταθέτοντας σήμερα σε Δ. Πύλης & Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν καταγραφεί στο Υπουργείο, οι οποίοι τη Δευτέρα συζητώνται & με τη ΔΕΗ & μέσα στην επόμενη εβδομάδα, υπογράφονται & θεσμικά.

Τέλος ο κ. Υπουργός ανέφερε, σχετικά με τις κάποιες σχετικές τροποποιήσεις που επήλθαν, «Ήθελα σήμερα να έχω τη σύμφωνη γνώμη & του Δήμου & της Περιφέρειας, διότι για μας η τοπική συνιστώσα μιας συζήτησης, είναι η ουσία της Δημοκρατίας».

Περισσότερα από τη δήλωση του κ. Φάμελλου, στο βίντεο που ακολουθεί…

https://youtu.be/wwqfHxrFf1w

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…