ste-4

Η Αίτηση ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018-Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των διατάξεων για τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης συντονιστών εκπαιδευτικού έργου

Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ) επέλεξε να προσφύγει στη δικαιοσύνη με στόχο να μπλοκάρει τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης.

Αυτό τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, με αφορμή  την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η Π.Ε.Σ.Σ.  στο Συμβούλιο της Επικρατείας επί του νόμου για την επιλογή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου, h opo;ia προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 ,και  υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Το αίτημα της Π.Ε.Σ.Σ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των διατάξεων για τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης συντονιστών εκπαιδευτικού έργου εξετάστηκε  ήδη και απερρίφθη από το δικαστήριο.

Β. Ελπίζουμε αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.

Το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει πως  ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν διαφωνίες αλλά και πολλές συγκλίσεις, προχώρησε στη νομοθέτηση του πλαισίου για τις Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου.

Το υπουργείο, σημειώνεται στην ανακοίνωση,  άρχισε άμεσα τις διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής ώστε τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι νέοι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου να βρίσκονται στις θέσεις τους στηρίζοντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

 Η απάντηση της ΠΕΣΣ

 Η ΠΕΣΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να απαντήσει στη σημερινή αδικαιολόγητα επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις νομικές ενέργειες που έχουν ασκηθεί από την πλευρά  μας – υλοποιώντας την ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  (24ης Μαρτίου 2018) και τις επανειλημμένες ΟΜΟΦΩΝΕΣ Αποφάσεις του ΔΣ –  για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων των μελών μας.

Για  αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Η ΠΕΣΣ έχει ασκήσει,  από 29 Ιουνίου 2018, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ): α) αίτηση ακυρώσεως και β) αίτηση αναστολής.

2) Η Αίτηση ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο ΣτΕ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

3) Η Αίτηση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ θα συζητηθεί εντός του Ιουλίου, για αυτό το λόγο δεν δόθηκε, προφανώς,  η προσωρινή Διαταγή.

Η ΠΕΣΣ χωρίς  «υποδείξεις»  λειτουργεί πάντα με υπευθυνότητα και αναλαμβάνει την ευθύνη να τοποθετείται στα εκπαιδευτικά ζητήματα με μόνο γνώμονα το συμφέρον της εκπαίδευσης. Παράλληλα θα προασπίζουμε τα δίκαια συμφέροντα  των μελών μας, με κάθε νόμιμο τρόπο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΣ

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…