1
Στη σκιά της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο πάντως ήταν προγραμματισμένο εδώ και μέρες και το είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει στους υπουργούς του τις βασικές κατευθύνσεις αναφορικά με τις δύο κύριες προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος, τις επενδύσεις (την τρέχουσα εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα έχουν επαφές με μεγάλα επενδυτικά ονόματα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου) και την τρίτη αξιολόγηση – και στα δύο πεδία στόχος είναι να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς, ειδικά η αξιολόγηση για την οποία πάντως η κυβέρνηση φοβάται καθυστερήσεις από την πλευρά των δανειστών.
Στο επίπεδο της τακτικής θα προσπαθήσει να πιάσει το νήμα από τη ΔΕΘ και το αισιόδοξο και ταυτόχρονο αναπτυξιακό στίγμα που επιχείρησε να δώσει εκεί, πριν προκύψουν στην επικαιρότητα η Eldorado Gold, η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ στη Σαλαμίνα και ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στον Αργοσαρωνικό και τις ακτές της παραλιακής ζώνης(προς το παρόν από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει θέμα Κουρουμπλή), καθώς και το ζήτημα του Ελληνικού.
Με άλλα λόγια θα επιχειρηθεί και ένα είδος ρελάνς για την εβδομάδα που ακολούθησε τη ΔΕΘ , κατά την οποία η επικαιρότητα και η πολιτική αξιοποίησή της από την αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει και της δικής της παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, δεν επέτρεψαν στην κυβέρνηση να συντηρήσει επικοινωνιακά το αφήγημά της  και τις επόμενες μέρες.
Πολλώ δε μάλλον που αυτό φάνηκε να τραυματίζεται και από το εσωτερικό της κυβέρνησης, όταν υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι θεσμοί να πιέσουν για νέα μέτρα το 2018, λόγω της τρύπας στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος. Ο υπουργός Οικονομικών πάντως Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το άτυπο Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας, εκτίμησε ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα το 2018 κάτι το οποίο αιτιολόγησε επικαλούμενος την υπεραπόδοση σε άλλους τομείς εσόδων.
Αναφορικά με τα οικονομικά και μη ζητήματα της επικαιρότητας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει και στις θέσεις που εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερής επίσκεψής του στη ΔΕΘ.
Ήδη στο βασικό σχολιασμό της δια του κυβερνητικού εκπροσώπου η κυβέρνηση επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ ότι η πρότασή του στην ουσία είναι το 4ο μνημόνιο στο βαθμό που προτείνει μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 σε μια στιγμή που στην Ευρώπη συζητούν για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη.
topontiki.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…