Tmima Ksylou Karditsa

Για λίγες ακόμη ημέρες (μέχρι 7.9.2020) συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εισαγωγή 30 μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας & Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο» με τις εξής τρεις (3) εξειδικεύσεις: α) Σχεδιασμός προϊόντων, β) Τεχνολογία & Κατασκευές και γ) Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ, του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού της Σχολής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα την Καρδίτσα για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021.

Δεκτοί στο ΠΜΣ γίνονται: α) Πτυχιούχοι ΑΕΙ, απόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας ή συναφούς ειδικότητας, β) Διπλωματούχοι Πολυτεχνικών Σχολών, Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών, Οικονομικών, Διοίκησης, Μάρκετινγκ, γ) Πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) με σχετική συνάφεια στο αντικείμενο του εν λόγω ΜΠΣ που κατά περίπτωση κρίνονται από την αρμόδια επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών φοιτητών, δ) Πτυχιούχοι ΑΕΙ της αλλοδαπής, συναφούς ειδικότητας, αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο 2020 και θα πραγματοποιούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού στην Καρδίτσα, κάθε Παρασκευή (απόγευμα) και Σάββατο, προκειμένου να διευκολύνονται εργαζόμενοι φοιτητές που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από την Καρδίτσα.

Το ΠΜΣ προσφέρεται σε πλήρη φοίτηση και η διάρκεια των σπουδών ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το 3ο εξάμηνο προσφέρεται για την εκπόνηση της  μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) μαθήματα και στη συνέχεια η εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], πλήρως συμπληρωμένη την Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είναι διαθέσιμη στις  ιστοσελίδες του Π.Μ.Σ. http://msc.fwsd.uth.gr και του Τμήματος ΔΕΞΥΣ:  [email protected], καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  2. Πλήρες και ενημερωμένο βιογραφικό σημείωμα, το οποίο θα περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την επιστημονική και επαγγελματική δραστηριότητα των υποψηφίων.
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και πιστοποιητικά αναλυτικής βαθμολογίας (ή Παραρτήματα Διπλωμάτων) ή υπεύθυνη δήλωση ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της αποφοίτησής τους 10 ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  4. Βεβαίωση αναγνώρισης και ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (για όσους προέρχονται από Α.Ε.Ι. της αλλοδαπής).
  5. Αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών.
  6. Αποδεικτικά επαγγελματικής, εκπαιδευτικής εμπειρίας και  εν γένει επιστημονικής δραστηριότητας (εφόσον υπάρχουν).
  7. Συστατικές επιστολές (εφόσον υπάρχουν).
  8. Τέσσερις (4) φωτογραφίες ταυτότητας

Το συνολικά δίδακτρα στο ΠΜΣ ανέρχονται σε 2.800 € ανά φοιτητή και για τα τρία (3) εξάμηνα σπουδών.

Σημειώνεται ότι δίνονται δύο (2) υποτροφίες αριστείας σε κάθε εξάμηνο (1ο & 2ο) στους φοιτητές που συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στα αντίστοιχα μαθήματα. Υποτροφίες δίνονται σε ειδικές περιπτώσεις και από επιχειρήσεις του κλάδου.

Επιπρόσθετα, όπως προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 35 «Δωρεάν φοίτηση – υποτροφίες» του Ν. 4485/2017, από το συνολικό αριθμό των εισακτέων φοιτητών απαλλάσσεται από τα τέλη φοίτησης το 30% των φοιτητών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Πληροφορίες παρέχονται από τους:

  • Γραμματεία του Π.Μ.Σ. , κα Πολυξένη Κλήμου, Τηλ.: 24410-64730, e-mail: [email protected]
  • Διευθυντήτου Π.Μ.Σ. Καθηγητή Ι. Παπαδόπουλο, τηλ. 693-7384777, e-mail: [email protected];
  • Ιστοσελίδες του Π.Μ.Σ. ΣΤΕΜΑ-ΠΡΟΞΥ http://msc.fwsd.uth.gr/και του Τμήματος ΔΕΞΥΣ: http://fwsd.uth.gr/

 

Η αναλυτική προκήρυξη: http://fwsd.uth.gr/prokirixi-tou-pms-proigmenes-methodoi-sxediasmou-technologias-management-proionton-apo-xylo/

Η αίτηση εγγραφής: http://fwsd.uth.gr/wp-content/uploads/2020/06/AITHSH_EGRAFIS_MSc_2020.docx

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …