Dimarxeio Pylis

Υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύλης για λογαριασμό του ΟΚΠΑΔ Πύλης αίτηση χρηματοδότησης – ένταξης στο Πρόγραμμα που αναφέρεται στο ανωτέρω θέμα με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ ΦΗΚΗΣ, ΠΥΛΗΣ, ΠΗΓΗΣ, ΓΟΜΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» προϋπολογισμού 570.000,00€ με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει η Πρόσκληση.

Η συγκεκριμένη αίτηση αφορά στην χρηματοδότηση έργων για την προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017»

Τα  κτήρια του Δήμου Πύλης που στεγάζουν τους παιδικούς σταθμούς πληρούν τις προδιαγραφές του άρθρου 6 παρ. 1 του Π.Δ 99/2017 για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας παιδικών  σταθμών  ,έως την 28/09/2019. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία οι παιδικοί  σταθμοί υπόκεινται εκ νέου σε έλεγχο και θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τις διατάξεις του ανωτέρου Π.Δ. 99/2017.

Ως εκ τούτου απαιτείται η προσαρμογή των  κτηρίων  στις διατάξεις αυτές. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλης προέβη  στην εκπόνηση μελετών, έτσι ώστε με τις παρεμβάσεις που προβλέπονται να δημιουργηθούν  κτήρια στεγανά ,δίχως προβλήματα υγρασίας ,τα οποία συμβάλλουν στην κακή υγεία των παιδιών. Επιπλέον η καθαριότητα που θα προσδώσουν στα κτήρια οι εκ νέου χρωματισμοί θα βοηθήσουν την καλή ψυχολογία των παιδιών.

Εκ των πραγμάτων οι παρεμβάσεις στα κτήρια προστατευτικού χαρακτήρα ενισχύουν την ασφάλεια των παιδιών και τα βοηθούν να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χαρούμενο και ζεστό. Ο εξοπλισμός των  παιδικών   σταθμών  με ράφια ,ντουλάπια αποθήκευσης και κρεβάτια θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαμονής των παιδιών στον χώρο αυτό. Η αποκατάσταση λοιπόν των κτηρίων  είναι απαραίτητη για το σύνολο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, που σαν στόχο θα έχει την καλύτερη λειτουργία των  παιδικών  σταθμών.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θρίλερ με σταυρούς & έδρες, στον Δ. Πύλης

Θρίλερ με σταυρούς & έδρες, μέχρι τελευταία στιγμή στον Δ. Πύλης, μιας και δεν έχουν ο…