yperefidrosi-e-podi-picture-01

Συγκεκριμένα, υπάρχουν συνολικά περίπου 250.000 ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια μας, οι οποίοι παράγουν περισσότερα από 250ml υγρασίας κάθε μέρα. Η κύρια λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων είναι να διατηρούν το δέρμα υγρό και να ρυθμίζουν την θερμοκρασία.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο ακριβής παράγοντας στον οποίο οφείλεται η υπερεφίδρωση είναι ακόμα άγνωστος. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως η υπερεφίδρωση οφείλεται στην κληρονομικότητα. Άλλα πιθανά αίτια είναι το άγχος ή και ακόμα η υπερβολική κούραση που επηρεάζει τα κάτω άκρα (π.χ υπερβολική ορθοστασία). Σε κάποιες περιπτώσεις η υπερεφίδρωση οδηγεί σε μύκητες στα πόδια ή ακόμα και σε φουσκάλες.

Περισσότερα κρούσματα υπερεφίδρωσης βρίσκονται σε ηλικίες κάτω των 25 ετών λόγω εναλλαγής ορμονικών επιπέδων στο σώμα, αφού οι ιδρωτοποιοί αδένες έχουν άμεση σχέση με την ψυχική και συναισθηματική πίεση.

Ένας απλός τρόπος αντιμετώπισης της υπερεφίδρωσης είναι η καθημερινή και σωστή υγιεινή των ποδιών χρησιμοποιώντας αντιβακτηριδιακό σαπούνι, βάζοντας κρέμα (την οποία συνιστά ο ποδίατρός σας) ή ακόμα και πούδρα. Σημαντικό ακόμα είναι η αλλαγή της κάλτσας (μάλλινη ή βαμβακερή) επί καθημερινής βάσεως αλλά και των παπουτσιών έτσι ώστε να προλαβαίνουν τα παπούτσια να στεγνώνουν. Τα δερμάτινα παπούτσια βοηθούν και αυτά να μειωθεί η υπερεφίδρωση στα πόδια με το να επιτρέπουν στο πόδι να “αναπνέει”.

e-podi.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕ…