d37447a

Από Τρίτη 17/3 έως Παρασκευή 20/3 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού του κορωνοιού και για την αναγκαία ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος των Νοσοκομείων

Υπαίθρια εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοιού σε κλειστούς χώρους, διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενη άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος στα Νοσοκομεία.

Η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και με τη συνδρομή του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Τρίτη 17/03, Τετάρτη 18/03, Πέμπτη 19/03 και Παρασκευή 20/03 από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε στην Αυτοδιοίκηση για την πραγματοποίηση αιμοληψιών εκτός Νοσοκομείων, επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα. Αυτό οφείλεται στη δυσκολία των εθελοντών αιμοδοτών να μεταβούν στα Νοσοκομεία λόγω του φόβου μετάδοσης του ιού αλλά και των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοιού.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε έγγραφό του προς τις ΥΠΕ της χώρας, το φαινόμενο αυτό το οποίο μάλιστα παρατηρείται πλέον σε πολλές χώρες θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιστραφεί, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες όλων όσοι χρήζουν μετάγγισης αίματος η παραγώγων του.

Συνεπώς θα πρέπει η αιμοληψία από αιμοδότες -εθελοντές και συγγενικό περιβάλλον- να μετακινηθεί εκτός Νοσοκομείων, σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους, εύκολα προσβάσιμους και οι οποίοι να δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στον εθελοντή αιμοδότη.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Θεσσαλονίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι έπνιξε την κόρη του

Ο 69χρονος αφού σκότωσε την 42χρονη κόρη του, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του Τραγωδ…