tasos-tsiaples-perifereia-thessalias

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας…

Χιλιάδες εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων βιώνουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Είναι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους Δήμους, στα Σχολεία και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που ανακυκλώνονται από καιρό εις καιρό μεταξύ ανεργίας και ολιγόμηνης εργασίας, ενώ καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, υπηρεσίες που όλοι χρειαζόμαστε καθημερινά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, τους εμπαίζει, τους κρατά σε πολιτική ομηρία και τους μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις, όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμέτοχοι σ’ αυτήν απαράδεκτη κατάσταση ανατροπής της πλήρους και σταθερής εργασίας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές, που με πρόσχημα την απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων, πρωτοστατούν στις συμβάσεις ολιγόμηνης απασχόλησης.

Αυτό το αίσχος πρέπει να τελειώσει. Όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν. Και ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζόμενων στην δημόσια υγεία-πρόνοια, στην παιδεία, στην περιφέρεια και στους δήμους, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν μεγάλα κενά.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…