tsakalotos__1
Σε μια σειρά δεδομένων που αφορούν την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα προγράμματα, την επιτυχή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίων, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τη βελτίωση στις εξαγωγές, αναμένεται να αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ του φετινού φόρουμ και των προηγούμενων, θα αναφέρει και θα υπογραμμίσει πως ο λόγος είναι ότι το 2018 σηματοδοτεί μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Ελλάδα. Θα αναφέρει επίσης ότι ο προϋπολογισμός που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την ολομέλεια της Βουλής, σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής. «Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών» θα τονίσει ο κ.Τσακαλώτος.
«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις θα αναφέρει και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μειούμενη τάση στην ανεργία, η οποία αποτελεί ισχυρό μήνυμα της σταθερά βελτιούμενης τάσης στην ανάπτυξη, αποδίδοντας αυτές τις θετικές προοπτικές στη βελτίωση της πίστης στη βιωσιμότητα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών και στην εισαγωγή ενός ευρέος φάσματος μεταρρυθμίσεων που ανασχημάτισαν την ελληνική οικονομία.
«Σε όλη αυτή την προσπάθεια» -όπως θα πει χαρακτηριστικά- «στόχος της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα τον δίκαιο χαρακτήρα της». Με σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές ο υπουργός Οικονομικών θα πει ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον (με τη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου), ενώ κατευθύνει τη δημόσια χρηματοδότηση σε, πολλά υποσχόμενους, τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
«Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία». Τέλος, θα καταστήσει σαφές ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.
Ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο της εκδήλωσης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών και αύριο Τρίτη θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.Στις 15.45 μ.μ. ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο προβλήθηκε και χαιρετισμός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει..
topontiki.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Τελεσίγραφο Ισραήλ: Εγκαταλείψτε τη βόρεια Γάζα

750 θέσεις της Χαμάς στη Γάζα στο στόχαστρο ολονύκτιων αεροπορικών επιδρομών Οι Ισραηλινές…