police

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στην Ακρόπολη και την περιοχή του Φιλοπάππου, εξαιτίας μιας συμμορίας που επιτίθεται με μαχαίρια σε περαστικούς.

Ειδικότερα, μία συμμορία δέκα ατόμων επιτέθηκε το βράδυ του Σαββάτου εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών και αφού τους λήστεψαν, μαχαίρωσαν έναν 19χρονο που προσπάθησε να αντισταθεί με αποτέλεσμα ο ίδιος να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή αγορά στο Μοναστηράκι. Πιο συγκεκριμένα, δύο δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που υπό την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα.

Όταν ο 23χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και της 19χρονης συντρόφου του.

Μετά τις δύο επιθέσεις αναζητά τουλάχιστον πέντε άτομα πιθανότατα από το Πακιστάν. Σύμφωνα με πηγές του «Ελεύθερου Τύπου» ορισμένοι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και βρίσκονται κοντά στη σύλληψή τους.

Αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες αναφέρουν σχετικά: «Πρόκειται για μία ομάδα που είναι ιδιαίτερα βίαιη και επικίνδυνη, που δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και για λίγα χρήματα, με μανία σε άτομα τα οποία βρίσκονται σε απομονωμένα σημεία, τα οποία επιλέγουν μετά από σύντομη παρακολούθηση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζουν την ύπαρξη βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας στην προσπάθειά τους να ταυτοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που έχουν κάνει τις συγκεκριμένες επιθέσεις σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.

topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…