20%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%ba%ce%b5

20ό  Συνέδριο ΚΚΕ

 

Οι Θέσεις της ΚΕ, που θα συζητηθούν στην προσυνεδριακή περίοδο,

θα δοθούν στη δημοσιότητα αυτήν την Κυριακή 18 Δεκέμβρη, σε ειδικό ένθετο με τον

«Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει την Κυριακή 18 Δεκέμβρη στη δημοσιότητα τις Θέσεις για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Μάρτη με 2 Απρίλη 2017 με σύνθημα:  «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία.

Για την εξουσία – το σοσιαλισμό».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στα Τρίκαλα προετοιμάζουν  μεγάλη πολιτική  εξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», με στόχο την όσο δυνατόν πιο πλατιά διακίνηση και διάδοση των θέσεων της ΚΕ.  

Με τις Θέσεις στο χέρι οι Τομεακές  Οργανώσεις  Τρικάλων συνεχίζουν το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που ήδη υλοποιούν με  αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, τα 98 χρόνια απ’ την ίδρυση του Κόμματος , καθώς και  την Οικονομική Εξόρμηση για την ενίσχυση της δράσης του. Συζητάμε ουσιαστικά με τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών που είχαμε συναντηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, που προβληματίζονται θετικά για την πολιτική του Κόμματος ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Το ΚΚΕ στηριγμένο στο Πρόγραμμα με την επεξεργασμένη στρατηγική του, όπως αυτό ψηφίστηκε και διαμορφώθηκε στο 19ο Συνέδριό του το 2013, που έχει συναντήσει αποδοχή πέρα από τις γραμμές του Κόμματος και της ΚΝΕ και σε φίλους, οπαδούς αλλά και ευρύτερες εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, προχωρά προς το 20ό Συνέδριό του. Το ΚΚΕ επιδιώκει να αποτιμήσει τη δράση του, να θέσει τους στόχους για το επόμενο διάστημα με κριτήριο πώς καλύτερα θα υπηρετεί η καθημερινή δουλειά του Κόμματος τη στρατηγική, το Πρόγραμμά του.

Τα προηγούμενα χρόνια συσσωρεύθηκε πολύτιμη πείρα από την πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση του Κόμματος, τη δράση των κομμουνιστών στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν. Πείρα που πρέπει να βοηθήσει για να βγουν ολοκληρωμένα συμπεράσματα, να επισημανθούν τα θετικά βήματα, αλλά και οι αδυναμίες της δουλειάς μας. Πολύ περισσότερο τώρα που οι εξελίξεις τόσο μέσα στη χώρα μας όσο και διεθνώς αναδεικνύουν νέες, σύνθετες δυσκολίες και εμπόδια αλλά και νέες δυνατότητες για τη δουλειά του Κόμματος. Υπάρχουν, επίσης, νέα στοιχεία που πρέπει να αξιολογούνται, να μελετούνται συστηματικά, να παίρνονται υπόψη στο σχεδιασμό, έτσι ώστε να γίνεται πιο αποτελεσματική η δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στο επίκεντρο του 20ού Συνεδρίου αντικειμενικά θα βρεθεί το ολόπλευρο ιδεολογικό – πολιτικό και οργανωτικό ατσάλωμα του ΚΚΕ ως Κόμματος που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Θα συζητηθεί το πώς σήμερα, σε μη επαναστατικές συνθήκες, το ΚΚΕ δουλεύει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, πώς πρωτοστατεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με προοπτική την εργατική εξουσία.

Το φύλλο του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ για το 20ο Συνέδριο θα είναι διαθέσιμο (εκτός, φυσικά, των σημείων πώλησης τύπου- περίπτερα, πρακτορεία κλπ )

στα γραφεία του ΚΚΕ στα  Τρίκαλα (Ιακωβάκη 2) , από τις  9 το πρωί της Κυριακής,  καθώς και από τις κατά τόπους οργανώσεις  και τα μέλη του Κόμματος –όχι μόνο την Κυριακή αλλά και τις επόμενες μέρες.

 

 Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Κώστας Αγοραστός στο Βόλο:  Το χτύπημα μας ξεπέρασε -Υπάρχουν στιγμές που ακόμα κι αν κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, μοιάζει να μη φτάνει- Εγγυώμαι να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, καλύτερα. 

«Υπάρχουν  στιγμές που ακόμα κι αν κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, μοιάζει να μη φτάν…