fotia-kalamata_main01

Σοκ στην τοπική κοινωνία από τη φονική έκρηξη υγραερίου σε ταβέρνα στην Καλαμάτα – Ο τοίχος που έσωσε τους πελάτες – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και μια ακόμη εργαζόμενη

 Τρεις γυναίκες, δύο εργαζόμενες 53 και 46 εών και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη. είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης σε ταβέρνα από ανάφλεξη φιάλης υγραερίου.  Τη στιγμή της έκρηξης η ταβέρνα λειτουργούσε και υπήρχαν θαμώνες οι οποίοι σώθηκαν χάρη στον τοίχο που χώριζε την κουζίνα από τον χώρο εστίασης και ο οποίος συγκράτησε ένα μεγάλο μέρος απο το ωστικό κύμα.

Το περιστατικό έγινε χθες, στις 8:45 το βράδυ, ανήμερα της τοπικής εορτής της Πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Σωτήρος.

 Στις Αρχές σήμανε συναγερμός για φωτιά στην ταβέρνα «Διόνυσος». Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στο σημείο, έσβησε τη φωτιά και συνέδραμε στον απεγκλωβισμό των ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

«Υπάρχουν τρεις νεκρές γυναίκες , ηλικίας από 35 μέχρι 50 ετών. Οι δυο άτυχες γυναίκες ήταν εργαζόμενες στην ταβέρνα και η τρίτη ήταν η γυναίκα του ιδιοκτήτη της ταβέρνας. Εκείνη την ώρα υπήρχαν πέντε θαμώνες οι οποίοι κατάφεραν να βγουν από το μαγαζί χωρίς να τραυματιστούν» είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Δημήτρης Γεωργανάς στο protothema.gr.

 Παρά τις προσπάθειές της, το κακό είχε γίνει. Όταν μπήκαν στην κουζίνα, διαπίστωσαν ότι τρεις γυναίκες βρίσκονταν εκεί χωρίς τις αισθήσεις τους και διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι υπέκυψαν στα εγκαύματα που τους είχαν δημιουργηθεί.

Στο Νοσοκομείο διακομίσθηκε σε κατάσταση σοκ και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με εγκαύματα και μια εργαζόμενη 27 ετών, που έφερε ελαφρά τραύματα.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αποδίδουν την τραγωδία σε ανάφλεξη φιάλης υγραερίου στην κουζίνα του καταστήματος, ωστόσο οι τελικές απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από την Πυροσβεστική.

  Περισσότερα βίντεο/φωτό: protothema.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…