trikkis

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η παρουσία του ιερέως μέσα στη ζωή της Εκκλησίας μας, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. 

Ο κ. Χρυσόστομος που προεξήρχε της υποδοχής ιερού λειψάνου του Αγίου Βασιλείου, και του πανηγυρικού εσπερινού της Περιτομής του Κυρίου, τόνισε πως «Οι ιερείς μας, είναι εκείνοι που ομορφαίνουν με την παρουσία τους τις ιερές ακολουθίες της εκκλησίας μας. Ο Επίσκοπος, μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος, αλλά οι ιερείς μας που είναι δίπλα του, είναι οι παραστάτες», ενώ πρόσθεσε πως «Δεν μπορεί να υπάρχει επίσκοπος, χωρίς να υπάρχουν οι ιερείς του».

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά όλους τους ιερείς της Μητροπόλεώς του για τη φιλοτιμία τον σεβασμό και την υπακοή που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια προς το πρόσωπό του, ενώ ευχήθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους μια καλή και ευλογημένη χρονιά.

Προ της απολύσεως ο κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον φοιτητή κ. Πέτρο Χειλά, υιό του π. Γεωργίου Χειλά, εφημερίου του ιερού ναού Παναγίας Δεξιάς Θεσσαλονίκης.

Αναστάσιος Βόπης (Επαναδημοσίευση από ORTHODOXIA.INFO)

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…