%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-copy

Ένα 48ωρο ήταν αρκετό στα Τρίκαλα για να γεμίσουν με “ροζ χαρτάκια” τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων εξακολουθούν να σταθμεύουν πάνω στον νέο ποδηλατόδρομο, στον οποίο φάνηκαν ωστόσο τα μειονεκτήματα χρήσης λόγω πρόχειρου σχεδιασμού, με πιάτσες ταξί να παραμένουν πάνω στη διαδρομή, αλλά και κάδους απορριμμάτων να αποτελούν εμπόδια για έναν ποδηλάτη.

Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή φέρεται αποφασισμένη να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον ποδηλατόδρομο των 2,4 χιλιομέτρων στην “διαδρομή” του γνωστού “λεωφορείου χωρίς οδηγό”, κάτι που υποδηλώνεται και από τις 107 (!) χθεσινές κλήσεις, πρώτη ημέρα των εντατικών ελέγχων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και περίπου 30 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής Aρχής για εφαρμογή του Νόμου και την ενημερωτική καμπάνια που προηγήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι οδηγοί αυτοκινήτων εξακολουθούν να εμφανίζονται απείθαρχοι, πολλοί εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκαν και το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η τελική διαμόρφωσή του. Κι αυτό γιατί σήμερα εκτελούνταν εκτεταμένες εργασίες από συνεργεία του Δήμου για τους χώρους τοποθέτησης των κάδων απορριμμάτων σε εσοχές εντός των πεζοδρομίων, αλλά και άλλες αναγκαίες ρυθμίσεις στην ποδηλατοδιαδρομή, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η μεταφορά για δύο πιάτσες οδηγών ταξί.

Πάντως, μέσα στο τελευταίο 48ωρο οι “εισπράξεις” του Δήμου από τις βεβαιωθείσες κλήσεις λόγω ποδηλατόδρομου, ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ, αφού κάθε παράβαση κοστίζει 80 ευρώ και στο ήμισυ εάν πληρωθεί εντός 10 ημερών.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…